Vatandaş 'hamsi'ye akın etti
Bartın'da hamsinin kilosunun 10 TL'den 5 TL'ye düşmesi nedeniyle vatandaşlar balık tezgâhlarına akın etti.
Yaklaşık bir aydır kilosu 7,5 ila 10 TL arasında satılan hamsinin kilosunun 5 liraya düşmesi sonrası balık severler tezgâhlara koştu. Bu durumdan hem balıkçılar kazandı hem de hamsi severlerin damak tadı yerine geldi.
Deniz mahsulleri arasında en çok tüketilen ve aynı zamanda kış aylarının vazgeçilmezleri arasında yer alan hamsi Bartınlı vatandaşların ve balık satıcılarının yüzünü güldürdü. Balık av sezonunun açılmasının ardından piyasaya çıkan ve tezgâha ilk geldiğinde kilosu 10 liraya satılan zaman zamanda kilo fiyatı 7,5 liraya kadar düşen hamsi bugün 5 TL’den satıldı.
Balık satıcıları, “Hamsi bu hafta bol olunca ister istemez fiyatlarda düştü. Sevindiğimiz tek şey bu hafta Bartınlı vatandaşlarımızın bol bol hamsi tüketmesi olacak” diye konuştular.
Diğer yandan bu hafta tezgâhlarda balık fiyatları şu şekilde oluştu. Hamsi 5, İstavrit 10, mezgit 10, cinekop 15, palamut 15 liradan kilosu satıldı.