Vefat eden eşinin son isteğini yerine getirdi

Sağlığında kimse öksüz kalmasın diye organlarını bağışlamak isteyen eşinin isteğini yerine getirdi.

Bartın’da ATM’den para çekerken aniden rahatsızlanan ve beyin ölümü gerçekleşen Yusuf Arslan’ın organları 8 kişiye umut oldu.

Önceki gün ATM'den para çekerken aniden fenalaşan ve hastaneye kaldırılan 41 yaşındaki Yusuf Arslan’ın beyin kanamasına bağlı beyin ölümü gerçekleşince yakınları organları bağışlama kararı aldı.

ORGANLARINI BAĞIŞLAMAYI ÇOK İSTEDİ

Acılı olan ve konuşmakta oldukça güçlük çeken Yusuf Arslan’ın eşi Emine Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, “eşimle 13 senelik evliydik. Eşim daha önce çok kez böbrek taşı düşürdü. Hatta bir ara böbreklerini kaybetme noktasına geldi. Eşimle televizyonda nakil bekleyen hastaları görüyorduk. Sağlığında sürekli istiyordu. Bütün organlarımı, iç organlarımı kimse öksüz kalmasın diye bağışlamak istiyorum derdi. Pazartesi günü akşamı küçük bir düşmeyle, beyin kanaması geçirerek hayatını kaybetti. Çok istediği için organlarının bağışlanmasına karar verdim.” Dedi.

Ankara ve İzmir'den gelen ekipler tarafından yapılan operasyon sonucunda Yusuf Arslan'ın kalbi, karaciğeri, akciğeri, iki böbreği ve korneaları Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçak ve helikopterle Ankara ve İzmir’deki hastanelerde nakil bekleyen 8 hastaya ulaştırıldı.

Organların nakil araçlarına taşınırken Arslan'ın eşi ve yakınlarının gözyaşına boğulduğu görüldü. Yusuf Arslan’ın organları 8 hastaya umut oldu.

Demir çelik fabrikasında çalışan iki çocuk babası Yusuf Arslan'ın cenazesinin, Ulus ilçesine bağlı Aşağıçerçi köyünde toprağa verileceği belirtildi.

Bakmadan Geçme