Verilen sözler tutulmalı

Türk Sağlık Sen'den basın açıklaması, 'Bu vurdumduymazlığa pes diyoruz'

Türk Sağlık Sen Bartın İl Temsilcisi Besim COŞKUN, Aile Hekimliği çalışanlarına ek ödeme yapılması konusunda verilen sözlerin tutulmadığını belirterek basın açıklaması yaptı.
İşte o açıklama;
“Tüm Dünya gibi ülkemizde salgınla mücadele ediyor. Bu salgın sürecinin kahramanları  virüsün ülkemizde görüldüğü ilk gün olan 11 Mart’tan bu yana fedakarca hizmet sunan sağlık çalışanlarıdır. Tek başlarına yürüttükleri bu mücadele sağlık çalışanları hastalandılar, şehit oldular ama hizmetten asla geri durmadılar. 
Pandeminin yeniden yükselişe geçtiği bugünlerde bizler ine görev başındayız ama ne yazık ki yine yalnızız. Sağlık çalışanları için çözüm üretmesi gereken makamların yine takdir ve teşekkür cümlelerinden öteye gitmiyorlar. 
Değerli Basın Mensupları 
Bugün yazılı basın açıklaması değil alanlarda bu açıklamayı yapacaktık fakat İçişleri Bakanlığının yayınladığı yazı ile 02 Aralık tarihine kadar Siyasi Partilerin Toplantıları serbest olmasına rağmen biz Sendikaların eylem yapması yasak olduğu için böyle bir açıklama yapmak zorunda kaldık.
Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki, tavandan diye çıkartılan ve kamuoyunda ikinci bir maaş veriliyormuş gibi açıklamalar yapılan tavandan ek ödeme meselesi adaletsizliği, ayrımcılığı ve çok cüzi oranları ile tabandan ve yalandan bir ek ödeme olarak çalışanın cebine yansımıştır.   Yapılan performans ödemesinde adeta ‘’Dokuz Kula Bir Pul Bir Kula Dokuz Pul’’ şeklinde  bir uygulamaya gidilmiştir.
Yine Kurban Bayramından sonra vaka artışlarının hızlandığı süreçte Sayın Bakan ekranlara çıkarak Sağlık Çalışanlarına yine performans ödemesi yapacaklarını ve bu sefer Aile Hekimliği Sisteminde çalışan Aile Hekimi ve Aile Sağlığı Çalışanı arkadaşlarımıza da Ağustos, Eylül ve Ekim ayları için ödeme yapacaklarını belirtmişlerdi.
Türk Sağlık-Sen olarak bizde ek ödeme değil maaşa zam şeklinde tek ödeme yapılması gerektiğini belirtmiştik. Yapılan ek ödemelerde gördük ki Bakanlık bürokratları nasıl ödeme yaparız diye değil de nasıl ödeme yapmayız, çalışan barışını nasıl bozarız diye bayağı çaba sarf edip çalışan barışını bozan bir ek ödeme yazısı yayınlayarak birçok çalışanı mağdur etmişlerdir.
Yine Sayın Bakanın Aile Hekimliği çalışanlarına Ağustos, Eylül, Ekim aylarında ek ödeme vereceğiz demesine rağmen dün Ekim maaşını da almış olan Aile Hekimlerimiz ve Aile Sağlığı Çalışanlarımızın maaşlarına üç ay geçmesine rağmen yatan beş kuruş ek ödeme bulunmamaktadır.  Bunun makul ve mantıklı bir izahını yapmak imkansızdır. Mesele sağlık çalışanın hakkı olunca gösterilen bu vurdumduymazlığa  pes diyoruz. 
Hani kervan yolda düzülür diye bir söz vardır ya Sağlık Bakanlığı Kervan yerine ulaşmasına rağmen hala hiçbir düzenleme yapmayarak çalışanlarını yalnız bırakarak mağdur etmektedir. Aile Hekimliği çalışanlarımız iş yüklerinin ağır olmasına rağmen bir de tedavisi evde devam eden pozitifli hastalara ve temaslı olan hastaların takipleri ile de ilgilenerek görevlerini fazlası ile yerine getirmektedirler.
Türk Sağlık Sen ve Sağlık Çalışanları olarak Sağlık Bakanından isteğimiz madem 2021 yılının Dünya Sağlık Örgütü tarafından sağlık çalışanları yılı olmasına öncelik etti, sorunların çözülmesi, taleplerin karşılanmasında da adım atarak örnek olmasıdır.  Bu anlamda yapacağı ilk işte sağlık çalışanlarının maaşlarına zam şeklinde bir tek ödemenin yapılmasıdır.  
Buradan birkez daha yüksek sesle sesleniyoruz. EK ÖDEME DEĞİL TEK ÖDEME İSTİYORUZ. TEKTİP KADROLU ÇALIŞAN  İSTİHDAMI İSTİYORUZ ve haklarımızı alana kadar susmayacağımızı buradan bir kez daha belirtiyoruz.”
 

Bakmadan Geçme