Yaban domuzu avına çıktılar

Zirai üretime zarar verdiği tespit edilen yaban domuzlarına karşı önlem

Tarım alanlarında, önemli derecede zirai üretime zarar verdiği tespit edilen yaban domuzlarına karşı Merkez Av Komisyonu kararları doğrultusunda; Tarım ve Orman Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü ve Bartın Şube Müdürlüğü işbirliği ile gerekli emniyet tedbirleri alınarak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü organizasyonunda sürek avları düzenleniyor.
Bu amaçla Bartın'da 09 Aralık 2018 Pazar günü İlimiz merkez ilçe Ulugeçitambarcı köyünde 19 avcı ile zirai mücadele amaçlı yaban domuzu sürek avı düzenlendi.
Bitki Sağlığı Uygulama Programı doğrultusunda; yaban domuzlarının bağ, bahçe ve tarlalarında zirai üretime zarar verdiğinin tespit edildiği yerlerde profesyonel avcıların avlanması ile domuz popülasyonunun zarar eşiğinin altında tutulması amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü organizasyonunda sürek avları düzenleniyor.
Bölgedeki üreticilerin emeklerinin zayi olmaması, ürün kayıplarının azaltılması, artan domuz popülasyonunun azaltılması ve zararın en az seviyeye düşürülmesi için zirai amaçlı yaban domuzu sürek avlarının devam edeceği, bu amaçla önümüzdeki günlerde Gözpınarı, Saraylı ve çevre köylerde yaban domuzu sürek avı yapılması planlanıyor.


 

Bakmadan Geçme