Yalçınkaya'ya İşçi çıkarma ve borç tepkisi

Belediyede 104 kişi işten çıkartılıyor, kendi dönemindeki borçları unuttu!

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya İşçi Kıyımına Tepki Gösterdi. AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz Bartın Belediyesinde yaşanan işçi çıkarma skandalına sessiz kalmadı. Milletvekili Aldatmaz; “Siyasi saiklerle insanların ekmeği ile oynamak doğru değil!” dedi. AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz; Bartın Belediyesinde 41’i kadın 63’ü erkek toplam 104 kişinin 9 Haziran tarihi itibariyle işten çıkarılacak olmalarına tepki gösterdi. Milletvekili Aldatmaz; “Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya 31 Mart seçimlerinden hemen sonra Belediyenin borçlarını siyasi bir şov aracı haline getirmiş, ardından da seçimden önce sosyal medyada ve basında yer alan kimsenin ekmeğiyle oynama amacımız yok 1 Nisan’dan sonra birlikte çalışacağız açıklamalarına rağmen işçi çıkarılacağını açıklamıştır. Buradan çıkarılacak sonuç şudur: Aslında başlangıçtaki şov Belediyede başlayacak olan siyasi kadrolaşmanın ilk başlangıcını oluşturmuştur. Şimdi de yeni geleceklere yer açmak için 104 kişinin işine son verilmiş, hala çalışan bazı işçilerin ise yerleri değiştirilmiş veya halen mobinge maruz bırakılmaktadırlar. AK Parti olarak bizler insanların ekmeği ile oynanmasına, mobinge maruz kalmalarına sonuna kadar karşıyız ve bu durumu kınıyoruz.” Dedi.

İşçi Çıkarmak CHP’de Gelenek Oldu

Milletvekili Aldatmaz CHP’nin kazandığı belediyelerde işçi çıkarma konusunda neredeyse bir gelenek oluşturulduğunu belirterek, 2024 yerel yönetimler seçimlerinden sonrada bu geleneği Bartın Belediyesi ve Kurucaşile Belediyesi devam ettiriyor. Bartın’da 104 kişi işten çıkarılacak, Kurucaşile’de 9 kişi işten çıkarıldı. Bartın Belediye Başkanı’nın işten çıkaracağı işçileri neye göre işten çıkardığını, 104 kişinin ekmeği ile neye göre oynadığını, aynı şekilde Kurucaşile Belediye Başkanı’nın da işten çıkardığı 9 kişi ile ilgili neye göre işten çıkardığını açıklaması gerekir.” Dedi.

-Belediyenin Borçlarını Asarken Kendi Döneminin Borçlarını Unuttu

Milletvekili Aldatmaz yerel seçimler sonrasında Bartın Belediyesine asılan borç dökümü ile de açıklamalarda bulunarak; “Siyasi şov için asılan borç dökümünü görünce aklımıza Rıza Yalçınkaya’nın iki dönem Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra Milletvekili seçilerek Ankara’ya gittiğinde ardında bıraktığı borç kaç liraydı diye bir soru geldi ve araştırdık. 2009 yılında Rıza Yalçınkaya Milletvekili seçilerek Ankara’ya gittiğinde Bartın Belediyesinin toplam borcu 60 Milyon Türk Lirasıymış. Günümüze uyarlayabilmek; için o tarihteki dolar kuru 1,65 TL olduğundan toplam borç yaklaşık 36 Milyon Dolar. 2024 yılında Belediyenin ilan edilen toplam borç miktarı 251 Milyon TL. Karşılaştırabilmek için, bugün dolar kuru yaklaşık 32,26 TL toplam borç ise dolar bazında yaklaşık 8 Milyon Dolar. Şimdi sormak lazım 36 Milyon dolar mı daha büyük 8 Milyon Dolar mı? Peki o zamanlar bu kadar borca rağmen Bartın’a kalıcı olarak ne yapılmış, Hangi sorunu kalıcı olarak çözülmüş? Aranızda hatırlayanınız var mı?” Dedi.

Sonuna Kadar Bizzat Takip Edeceğim

Milletvekili Aldatmaz Belediye yaşanan işten çıkarmaları sonrasında Belediyenin işçi alımlarını sürekli takip edeceğini belirterek; “Bundan sonra Belediyenin yapacağı her işçi alımını takip edeceğim. Siyasi saiklerle Belediye’de kadrolaşmaya izin vermeyeceğiz. Eğer eleman ihtiyaçları varsa öncelik işten çıkarılan hemşehrilerimizin olmalıdır.” Dedi.

Bakmadan Geçme