Yedi ayrı noktada gaz sızıntısı yaşandı

Birçok noktada aynı anda meydana gelen gaz kaçağının sebebi belli oldu.

Bartın şehir merkezinde dün akşam saat 21.20 sıralarında 7 ayrı noktada doğalgaz hattında kaçak meydana geldi. Esentepe, Kırtepe, Aladağ ve Çaydüzü gibi toplam 7 noktada aynı anda doğalgaz hattında oluşan gaz sızıntısı nedeniyle çıkan ses ve koku paniğe neden oldu.
Akmercan Batıkar Bölge Müdür Yardımcısı Murat Tutal'dan açıklama geldi. Tutal arıza nedeniyle sistemin kendini korumaya aldığını belirterek şu açıklamayı yaptı;
"17.05.2021 Pazartesi günü saat 21 :20 civarında Doğalgaz Bölge istasyonu Regülatörlerinden birinde arıza meydana gelmiş ve arıza nedeniyle​ çıkış basıncı Polietilen şebekede yükselmiştir. Polietilen şebeke ring sistemi birbirine bağlı durumda olan şehrin belli noktalarındaki bölge regülatörlerinde bulunan güvenlik ekipmanı otomatik tahliye vanaları (reilef ) devreye girmiş, sistem kendini korumaya almış ve basıncı düşürmüştür. Arızalı regülatör devre dışı bırakılarak sistem normale dönmüştür. İhbar sonrası tüm süreç şirketimiz işletme ekiplerinin kontrolü altında olmuştur.Tahliye sırasında oluşan ses ve açığa çıkan gazın kokusu istasyonların bulunduğu noktalardaki vatandaşları paniğe sevk etmiştir.Bu olay kontrolsüz gaz kaçağı kesinlikle değildir. Kurulan ne sistemin ne kadar güvenli olduğunun ispatıdır."

Bakmadan Geçme