Yeni test sonuçlarında durum değişti

O köyde sıcak gelişme, valilik az önce duyurdu...

KÖY TAMAMEN KARANTİNA ALTINA ALINDI
Bartın merkeze bağlı Bakraçboz köyünde Covid-19 vakası görülmesi üzerine dün 3 ev için karantina kararı alınmıştı.
Testler sonucunda bugün vaka sayısının dörde çıkması üzerine tüm köyün karantina altına alınması kararlaştırıldı.
Bakraçboz köyüne saat 18.00 itibari ile giriş çıkışlar kapatıldı.
İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi 18.04.2020 Cumartesi günü Vali Sinan GÜNER Başkanlığında, olağanüstü toplanarak Coronavirüs (COVİD-19) salgını nedeniyle aşağıdaki kararları aldı.
YENİ TESTLERDE VAKA SAYISI ARTTI
KÖY TAMAMEN KARANTİNA ALTINA ALINDI
İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisimizin 17/04/2020 tarih ve 20 nolu kararı ile İlimiz Merkez Bakraçboz Köyü Bodra Mevkii No:145, Bodra Mevkii No:182, Bodra Mevkii No:59 adreslerindeki yaşayan bazı vatandaşlarımızda Covid-19 pozitif vakalarının görülmesi ve aynı hanelerde yaşayan temaslı sayısının fazla olması nedeniyle bu evlerde karantina tedbiri alınmıştı.
Yapılan yeni test sonuçlarına göre köyde vaka sayısının arttığının anlaşılması nedeniyle salgınının yayılarak vatandaşlarımızın sağlığını tehdit etmesini engellemek amacıyla evlerdeki karantinanın kaldırılarak köyün tamamında Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 27.ve 72 maddeleri kapsamında 18.04.2020 tarih ve saat 18:00 itibari ile ikinci bir karara kadar karantina tedbirinin uygulanmasına karar verildi.
Usulüne göre alınan, ilan ve tebliğ edilen bu kararların uygulanmasında ihmal ve kusuru görülenlerin TCK’nın ilgili maddeleri gereğince cezalandırılacağı belirtildi.
Karantina kararı sonrasında Jandarma ekipleri tarafından köyün giriş ve çıkışları kapatıldı. 

Bakmadan Geçme