Zam talebi karara bağlandı

Belediye meclisinde Halk otobüsleri ile ilgili kararlar alındı

BELEDİYE MECLİSİ’NDE 27 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLDÜ
Bartın Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısında Halk otobüsleri ile ilgili kararlar alındı. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlığında 2 oturumda yapılan toplantıda toplam 27 gündem maddesi görüşüldü. Gündemin üçüncü maddesinde yer alan Bartın Belediye Başkanlığı İnkum Eğitim ve Dinlenme Tesislerinin 2022 yılına ait günlük konaklama ücret tarifesi görüşülerek karara bağlandı.
***3 Ay Süre İle 2.000’er TL Gelir Desteği Verilecek***
Gündemin on beşinci maddesinde yer alan Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, Özel Halk Otobüsleri gelir desteği talebi görüşüldü. Komisyon raporu doğrultusunda 75 araç için her otobüs başına 3 ay süre ile 2.000’er TL gelir desteği yapılmasına ve Bartın Belediyesi’ne borcu olan otobüs sahiplerinin borcuna karşılık mahsuplaşmaya gidilmesine karar verildi.
***Aktarma Süresi 35 Dakikadan 50 Dakikaya Çıkarıldı***
Gündemin on altıncı maddesinde yer alan Trafik ve Muhtelif İşler Komisyonuna havale edilen, Özel Halk Otobüslerinde aktarma ve ücretsiz kartların değerlendirilmesi talebi komisyon raporu doğrultusunda karara bağlandı. Alınan karara göre aktarma süresinin 35 dakikadan 50 dakikaya çıkarılması, ücretsiz olan aktarmanın bilet ücretinin üçte biri oranında ücretlendirmesine ver bu aktarma ücretlendirilmesinden öğrencilerin muaf tutulması, Bartın Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce verilen kartların dijital olarak verilmesi için gerekli yazışmaların yapılması onaylandı.
***Zam Talebi Reddedildi***
Gündemin yirmi altıncı maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Bartın Belediyesi hizmetlerinin yapılabilmesi için Bartın Belediyesi mücavir alan sınırlarına bitişik olan Çeştepe Köyü’nün ve Esenyurt Köyü’nün mücavir alana alınması talebi de görüşülerek, onaylandı. Gündemin yirmi yedinci maddesinde yer alan Trafik ve Muhtelif İşler Komisyonuna havale edilen, Özel Halk Otobüsleri yolcu taşıma ücretlerine zam yapılması talebi ise reddedildi.
***Ara Verilerek Tek Madde Görüşüldü
Tüm maddelerin görüşülmesinin ardından Meclise ara verilerek, Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen gündemin ikinci maddesinde yer alan 2021 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabı ve Yönetim Dönemi Hesabı değerlendirilerek kabul edildi. Son olarak da Bartın Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısının 2 Haziran Perşembe günü saat 16.00’da yapılması karara bağlanarak, toplantı sonlandırıldı.
“Alınan Kararların Hayırlı Olmasını diliyorum”
Toplantı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Cemal Akın; “Bartın Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantımızı Belediye Meclis Üyelerimizin katılımıyla gerçekleştirdik. Belediye personelimizle, halkımızla, Belediye Başkan Yardımcılarımızla ve Belediye Meclis Üyelerimizle birlik ve beraberlik içerisinde şehrimize hizmet etmek için çalışıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz toplantımızın şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bakmadan Geçme