Adresler tek tek kontrol edildi

Evde yoksanız yandınız!

İçişleri Bakanlığı’nın COVID-19 ile mücadele kapsamında yayınladığı yeni genelge kapsamında 7 gün boyunca her gün ayrı konuda, ülke genelinde olduğu gibi Bartın’da da denetimler devam ediyor.
Hafta başından beri devam eden denetimler kapsamında tanılı ya da temaslı olması nedeniyle izolasyona tabi tutulan kişiler kontrol edildi. Jandarma ve polis ekipleri tarafından izolasyon altında bulunması gereken kişilerin adresleri tek tek kontrol edildi.
Salgınla mücadelenin temel unsurlarından birisi olan “filyasyon” çalışmalarının sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için tanı konulmuş vatandaşlarımızın yakın önemde temaslı oldukları kişiler hakkında en doğru bilgiyi eksiksiz şekilde vermeleri son derece önem taşıyor.

Eksik ya da yanıltıcı temaslı bildirimine sıkı takip
Son dönemde temaslı bildirim oranlarında düşüş yaşandığı ve vatandaşların birinci derece yakınları dışında temaslı bildiriminde isteksiz davrandığı belirlendi. Bunun üzerine COVID-19 tanısı konulan kişilerin gerçeğe aykırı, eksik, yanıltıcı beyanlarının tespit edilmesi durumunda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem yapılacak. Konusu suç teşkil eden davranışlara adli işlem başlatılacak.

"Kapalı mekânları havalandırın" uyarısı
Maske ve fiziki mesafe konusu vatandaşlara anons ve duyurular ile bir kez daha hatırlatılacak. Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte kapalı alanlarda yoğunlaşmaların artacağı öngörüldüğünden fiziki mesafe kuralının hayatın her alanında ve tüm mekanlarda uyulması gereken bir kural olduğu, bu yüzden kapalı yerlerin sık sık havalandırılması gerektiği vatandaşlara hatırlatılacak.
Kurallara uymayanlara adli ve idari işlem yapılacak
Alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem yapılacak. İzolasyon kurallarına uymayanlar karantina yurduna yerleştirlecek ve cezai işlem uygulanacak.

Denetimler Pazar gününe kadar devam edecek
23 Ekim Cuma: AVM’ler, cami ve mescitler, halı sahalar/spor tesisleri denetlenecek.
24 Ekim Cumartesi: Vatandaşların kalabalıklar halinde bulunabildikleri kamuya açık alanlarda (cadde, sokak, park ve bahçeler, piknik alanları, pazaryerleri, sahiller vb.) denetim gerçekleştirilecek.
25 Ekim Pazar: Berber/kuaför/güzellik merkezleri, internet kafe/salon ve elektronik oyun yerleri, düğün ve/veya nikah salonları, lunapark/tematik parklar denetlenecek.

Bakmadan Geçme