Alınan yeni kararlar açıklandı

Yurt karantinası ne zaman kalkıyor, sosyal mesafe kaç metre, işte alınan yeni kararlar

Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Vali Sinan GÜNER Başkanlığında toplanarak koronavirüs tedbirleri kapsamında yeni kararlar aldı.
Berber, kuaför ve güzellik salonlarının çalışma saatleri uzatıldı
Daha önce en erken 09.00 en geç 21.00 saatleri arasında faaliyetlerini yürütmelerine izin verilen berber ve kuaförlerin Ramazan Bayramı öncesinde yoğunluğun artacağı göz önünde bulundurularak, 20, 21 ve 22 Mayıs 2020 tarihlerinde 08:00 ile 23:00 saatleri arasında faaliyet göstermelerine karar verildi.
DENETİMLERİN ARTTIRILMASI
Sağlık Bakanlığı tarafından “Toplumda Salgın Yönetimi” adı altında yayınlanan ve çeşitli kuruluş, işletme ve müesseselerin salgınla mücadele amacıyla uyması gereken kuralları belirleyen önlem rehberlerinin sorumlu kurum ve kuruluşlarca ilgililerine tebliğine, rehberlerde belirlenen esaslara uyulup uyulmadığının ilgili kurumlarca denetlenmesine, denetim sırasında ihmal ve kusuru görülenlerin Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. Maddesi gereğince idari para cezası ile cezalandırılmasına, konusu suç teşkil eden fiillerinin varlığı halinde bu kişilerin adli makamlara sevkine karar verildi.
SOSYAL MESAFE EN AZ 1,5 METRE OLACAK
İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisimizin almış olduğu birçok kararda sosyal mesafe kavramı kullanılmış olup bu kavramdan maksadın Sağlık Bakanlığının da ifade ettiği gibi kişiler arasında en az bir buçuk metre (1,5 m) mesafenin korunması gerektiği yönünde anlaşılması kararlaştırıldı.
KARANTİNA YURDUNA SEVK KALKIYOR
Şuan yürürlükte olan il dışından gelen ya da il içinde uygun görülen kişilere uygulanan14 günlük yurt karantinası 23.05.2020 tarihinde son bulacak.
“İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisimizin 08.05.2020 tarih ve 28 nolu kararın 3. Maddesindeki “… ve İl Sağlık Müdürlüğünce tayin ve takdir edilecek karantina işlemlerinin ikmali için karantina yurduna sevkine” kısmının yürürlükten kaldırılmasına, değişiklik kararının 23.05.2020 tarihinde yürürlüğe girmesi kararlaştırıldı.”
Bu kararların uygulanmasında ihmal ve kusuru görülenlerin eylemleri başka bir suç oluşturmuyorsa TCK’nın ilgili maddeleri gereğince cezalandırılmasına ve alınan bu kararların İl Sağlık Müdürlüğü tarafından takip edilmesine karar verildi.

Bakmadan Geçme