Amasra'da doğalgazla pişen ilk kahve
Amasra'da çifte bayram sevinci yaşandı

Bartın’ın incisi Amasra’da, Kurban Bayramı öncesi hem doğalgaz hem de bayram sevinci bir arada yaşanıyor. İlçede uzun süredir beklenen doğal gaz çalışmaları tamamlandı ve başvurusu onaylanan 300 abonenin 28’ine ilk gaz verilmeye başlandı.

Doğal gazın ulaştığı ilk evlerden biri olan Kum Mahallesi Dereyanı Sokak’taki Hüseyin Albayrak’a ait müstakil evde, bu özel an unutulmaz bir ritüelle taçlandı. Hüseyin Albayrak, doğalgazla pişirdiği ilk kahveyi Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır ile birlikte yudumladı.
Çifte bayram yaşadıklarını ifade eden Albayrak, “Artık rahatça banyo yapabileceğiz, yemek pişirmek kolaylaşacak. Bu konfor için emeği geçen herkese minnettarım” dedi.
Başkan Çakır da bu mutluluğu paylaşarak, “Hüseyin amcamızın heyecanına ortak olduk. Amasra’da doğalgaz süreci resmen başladı, hepimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.