Bakraçboz Belediyeye Katılmak İstiyor

Bartın'ın Kozcağız Beldesine bağlı Barkaçboz Köyü Merkez Mahalle ve Yeni Mevkii sakinleri belediyeye bağlanmak için başvuruda bulundu.

Bartın'ın Kozcağız Beldesine bağlı Barkaçboz Köyü Merkez Mahalle ve Yeni Mevkii sakinleri belediyeye bağlanmak için başvuruda bulundu.

2009 Yerel seçimlerinden sonra başlatılan çalışmalar doğrultusunda ilk etapta Şarköy'e bağlı Kavlaklık Mahallesi referanduma giderek Kozcağız Belediyesine katılmıştı. Daha sonra Kavlaklık Mahallesini Kocameşe izlemiş ve belediyeye bağlanarak belediyecilik hizmetlerinden istifade etmeye başlamışlardı. Son olarak Barkaçboz Köyü Merkez Mahalle ve Yeni Mevkii sakinleri kayıtsız kalmayarak Belediyeye geçmek için toplamış oldukları imzayı ilk olarak Valiliğe teslim ettikten sonra Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman'ı makamında ziyaret ettiler. 80 hanesi bulunan, 400 vatandaşın ikamet ettiği ve 225 seçmenin 168'inden imza toplandığını dile getiren köy sakinleri Kavlaklık ve Kocameşe mahallelerindeki trilyonluk yatırımlarla değişimin gözle görülür şekilde olduğunu evlerine giderken bu iki mahalledeki değişimleri imrenerek izlediklerini dile getirdiler. Ayrıca vatandaşlar, Kavlaklık Mahallesi belediyeye bağlandıktan sonra yollarının yenilendiğini, sokak aralarına kadar kilitli taş döşendiği, suları kesilmediğini ve daha bir çok hizmetten faydalandıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Mustafa Karaman yapmış olduğu açıklamada, Barkaçboz köyü halkına bu örnek davranışı için teşekkür ederim. Referandumla Belediyemiz bünyesine katılan Kavlaklık ve Kocameşe Mahallemizde yapmış olduğumuz çalışmaların vatandaşlarımız tarafından görülmesi ve takdir edilmesi bizleri memnun etti. Bu iki bölgemiz belediyemize bağlandıktan sonra yollarını genişlettik, tüm sokaklara kilitli taş döşeyerek çamurdan kurtardık. Altınay ve Kumluca caddelerinde tretuvar çalışmaları gerçekleştirerek vatandaşlarımızın emniyetli bir şekilde evlerine ulaşmalarını sağladık. Sokak aralarına çöp koteynırları yerleştirerek buraların temiz bir görüntü kazanmasını sağladık dedi. Ayrıca Başkan Karaman gereken çalışmaların takipçisi olacaklarını ve referandum kararı açıklanarak belediyeye katılma isteklerini gösterdikten sonra buralara da belediyecilik hizmeti götürerek vatandaşlarımızın refahı için azami özeni göstereceğiz" dedi.

Ayrıca Başkan Karaman; Belediyecilik hizmetlerinden faydalanmak isteyen belediyemize sınır diğer köylerimizden de aynı duyarlılığı göstermesini beklediklerini belirtti. Bu şekilde katılım sağlandığı taktirde onlara da en güzel hizmeti getirme gayreti içerisinde olacaklarını belitti.

Bakmadan Geçme