Bartın Belediyesin'den Haberler

Basın bültenleri ile yapılan çalışma ve etkinlikleri halka duyuran Bartın Belediyesi yerel basın kuruluşlarını adeta haber bombardımanına tutuyor.

1.KUM ZAMBAĞI FESTİVALİ MÜZİK VE EĞLENCEYE DOYURDU
Bartın Belediyesi tarafından İnkumu tatil beldesinde bu yıl ilk kez düzenlenen Kum Zambağı Festivali'nde İnkumu tatil beldesine akın eden insanlar müzik ve eğlenceye doydu.
23 Ağustos Cuma günü Bartın'lı yerel gurupların sahne performanslarıyla başlayan festival 24 Ağustos Cumartesi günü İlkim Aydın ve Eyüp Sabri Kundak konseriyle devam ederken 25 Ağustos Pazar akşamı sahne alan Kolpa ve Nadide Sultan konserleriyle alanı dolduran binlerce inanı müzik ve eğlenceye doyurdu.
Belediye Başkanı Cemal Akın yaptığı konuşmada Bartın Belediyesi İnkumu 1. Kum Zambağı Festivali'ni bundan sonra her yıl geleneksel olarak daha uzun ve kapsamlı şekilde gerçekleştirmeyi amaçladıklarını söyledi.
Akın konuşmasında “Belediye olarak halkımıza kültürel sanatsal ve sosyal etkinliklerimizle de ihtiyaç duyulan hizmetleri vermeye devam ediyoruz. İnkumu1.Kum Zambağı Festivali'ni de bu kapsamda gerçekleştirdik. Festivalimizin her yıl geleneksel olarak sürmesini ve 3 gün değil de daha uzun süre ve kapsamlı şekilde gerçekleşmesini arzu ediyoruz. Festival kapsamında gerçekleşen konserlerimize binlerce insan katıldı. Katılan, katkı sağlayan herkese ve festivale sahne performanslarıyla renk katarak halkımızı müzik ve eğlenceye doyuran sanatçılarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Belediye Başkanı Cemal Akın festivalde sahne alan sanatçılara tel kırma işlemeli tablo çerçeve ve şal hediyeleri etti.


BAŞKAN KONSERLERİ TATİLCİLERLE BİRLİKTE İZLEDİ
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın Bartın Belediyesi İnkumu 1. Kum Zambağı Festivali kapsamında gerçekleşen konserleri vatandaşlarla birlikte izledi.
Yerel Gurupların konserleri ile Eyüp Sabri Kundak, İklim Aydın, Kolpa ve Nadide Sultan konserleri esnasında vatandaşların arasında olan Belediye Başkanı Cemal Akın'a alanda bulunan vatandaşlardan tebrik yağdı.
Vatandaşlar Belediye Başkanı Cemal Akın'a bu yıl ilk kez düzenlenen festival dolayısıyla teşekkür ederek hatıra fotoğrafları çektirdiler.
Konserler esnasında Belediye Başkanı Cemal Akın'a çocukların ilgisi de oldukça fazlaydı. Çocuklar Başkan amcalarına sarılmak ve birlikte fotoğraf çektirmek için adeta sıraya girdiler.
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın yaptığı açıklamada tüm etkinlikleri ve hizmetleri halkın ihtiyaçlarını karşılayıp memnun olmasını sağlamak için yaptıklarını belirterek vatandaşların memnuniyetini görmenin kendisi için olabilecek en büyük mutluluk olduğunu söyledi.
Başkan Akın konuşmasında “Belediye olarak bir festival de İnkumu Tatil beldemizde gerçekleştirme kararı aldık. Bu yıl ilk kez düzenlediğimiz Kum Zambağı Festivali'mizi her yıl geleneksel olarak daha uzun bir zamana yayarak düzenlemek amacındayız. Festivalde hemşerilerimizle birlikte çevre illerden ve yurt dışından katılan binlerce insan hazır bulundu. Sahne alan sanatçılarımızın konserleriyle vatandaşlar müziğe ve eğlenceye doydu. Konserler esnasında ve sonrasında vatandaşlarımızın eğlendiğini ve memnun olduğunu görmek bize büyük mutluluk verdi” dedi.


BAŞKAN BARTINSPOR YÖNETİCİLERİYLE BULUŞTU
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın Bartın Spor yöneticileri ile çay bahçesinde bir araya geldi.
Asri Mezarlık karşısında bulunan çay bahçesinde Bartınspor Başkanı Ercan Aydın ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Cemal Akın yöneticilerle birlikte kulübü profesyonel lige taşıyacak kadro ve çalışmaları değerlendirdi.
Belediye Başkanı Cemal Akın konuyla ilgili açıklamasında Bartınspor'un profesyonel lige çıkmasını arzuladıklarını belirterek bu gaye için her fırsatta kulüp yöneticileriyle bir araya gelerek imkânlar çerçevesinde ele alınabilecek bütün konuları masaya yatırdıklarını söyledi.
Akın konuşmasında “Bartınspor'un Bölgesel Amatör Lig-‘de özlenen başarıları elde etmesi ve üçüncü lige çıkması için kulüp yöneticileriyle her fırsatta bir araya geliyoruz. Bu çerçevede takımın başarısı için imkânlar ölçüsünde yapılabilecek ele alınabilecek tüm konuları masaya yatırıp değerlendiriyoruz. Bartın halkının yoğun şekilde arzu ettiği ve tanıtıma önemli oranda katkı sağlayacak sportif başarılar için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Bartın olarak birlik olup kenetlenerek ortaya çıkaracağımız güçlü bir takım ile profesyonel lige çıkacağımıza inanıyoruz. Belediye olarak kulübümüze imkânlarımız ölçüsünde gerekli desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

BAŞKAN HENDEKYANI CADDESİ'NDE
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın Hendekyanı Caddesi'nde devam eden yol ve kaldırım düzenleme çalışmalarını inceleyip cadde sakinlerini ve esnafları bilgilendirdi.
Belediye Başkanı Cemal Akın çalışmalarla ilgili açıklamasında doğal gaz firmasının alt yapı faaliyetleri sonrasında Hendekyanı Caddesi'nde başlatılan yol ve kaldırım düzenleme çalışmalarının büyük bölümünün tamamlandığını kalan küçük bir bölümün de kısa süre içerisinde tamamlanacağını söyledi.
Akın açıklamasında “Belediye olarak doğal gaz alt yapı çalışmaları sonrasında hasar gören yollarımızı hızla en güzel şekilde düzenlemeye devam ediyoruz. Bu çerçevede Hendekyanı Caddesi'nde devam eden çalışmalarımız da son aşamaya gelmiş bulunmakta. Sıcak asfalt ile yol ve kaldırım düzenleme çalışmalarımızın hızla devam ettiği caddenin son bölümünü de en kısa zamanda tamamlayıp vatandaşlarımızın istifadesine sunacağız” dedi.

İNKUM'DA AĞAÇLAR VE YEŞİL ALANLAR DÜZENLİ OLARAK SULANIYOR
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın İnkumu tatil beldesinde gerçekleşen yeşil alan ve ağaçları sulama çalışmalarını yakından takip etti.
Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın tatil beldesinde bulunan yeşil alanların ve ağaçların kurumaması için iki gecede bir düzenli olarak sulandığını söyledi.
Akın konuşmasında “Tatil beldemizde bulunan vatandaşlarımızın sıkıntısız sorunsuz şekilde huzurla tatil yapabilmeleri için ne gerekirse yapıyoruz. Bu çerçevede mahallelerimize verdiğimiz alt yapı üst yapı ve çevre düzenleme faaliyetleri gibi belediye hizmetlerimizin aynısını İnkumu tatil beldemize de kesintisiz olarak veriyoruz. Ekiplerimiz şuan belde de bulunan ağaçların ve yeşil alanların kurumaması için sulama çalışmaları yapıyor. Sulama çalışmaları suyun güneş ışığına karşı mercek vazifesi yapıp bitkiyi yakmasını önlemek için ancak akşam vakitlerinde yapılabilmektedir. Bu sebeple yürüyüş yolu boyunca devam eden alandaki ve diğer yeşil alanlarımızdaki tüm çim, çiçek ve ağaç gibi bitkileri iki akşamda bir düzenli olarak sulamaktayız” dedi.


TATİL BELDESİ'NDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI SABAHA KADAR SÜRÜYOR
Bartın Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler her gece İnkumu tatil beldesinde sabaha kadar temizlik çalışmaları yapıyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın gün içerisindeki araç ve yaya hareketliliğinden dolayı ancak akşamları geceleri yapılabilecek temizlik çalışmalarının her gece düzenli olarak sabaha kadar yapıldığını söyledi.
Akın açıklamasında “Bilindiği gibi Bartın'da tüm mahallelerimizde gece gündüz temizlik çalışmaları ve çöp kaldırma çalışmaları yapıyoruz. İnkumu tatil beldesinde ise gün içerisinde yaşanan yoğunluk dolayısıyla kumsal, cadde ve yürüyüş yollarını her gece sabaha kadar temizliyoruz. Gün içerisinde ve geceleri çöp kamyonlarımızla çöp kaldırma çalışmalarının da aralıksız sürdüğü İnkumu tatil beldemizde vatandaşlarımızın huzuru için aralıksız şekilde hizmet vermeye devam ediyoruz” dedi.

BARTIN VE İNKUM'DA HER GÜN İLAÇLAMA YAPILIYOR
Bartın Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı özel ekipler her gün Bartın'da ve İnkum'da sinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmaları yapmaya devam ediyor.
Belediye Başkanı Cemal Akın ilaçlama çalışmalarıyla ilgili açıklamasında vatandaşların sağlığı ve huzuru için görevlendirilen ekiplerin hazırlanan program doğrultusunda her gün ilaçlama yaptığını belirterek larva ilaçlamaları da yaparak haşerelerin çoğalmasını önlediklerini söyledi.

Akın açıklamasında “Ekiplerimiz Bartın'da ve İnkumu tatil beldesinde bulunan tüm mahalle ve sokakları koku vermeyen insan sağlığına zararsız özel bir sistemle ilaçlıyor. Ekiplerimizle aynı zamanda bahar mevsimi başı itibariyle henüz larva dönemindeyken ilaçlama yaparak sineklerin çoğalmasını önledik. Hazırlanan program doğrultusunda sırayla Bartın ve İnkumu tatil beldemizdeki her sokakta yaptığımız ilaçlama çalışmalarımızla vatandaşlarımızın sağlığını koruyup huzuru sağlamak için hız kesmeden çalışmaya devam ediyoruz” dedi.



CEMAL AKIN'DAN METEOROLOJİ MÜDÜRÜ'NE İADE-İ ZİYARET
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın İl Meteoroloji Müdürü Süleyman Yılmaz'a İade-i ziyarette bulundu.
Ziyareti karşılıklı bilgi alışverişi ve sohbet şeklinde sürdü.
Akın ziyarette yaptığı konuşmada Müdür Yılmaz'a belediyeye ihtiyaç duyulan her konuda kamu kurumlarının yanında olduklarını belirterek çalışmalarında kolaylık diledi.
Meteoroloji Müdürü Yılmaz ise konuşmasında ziyaretten dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti.
Başkan Akın Müdür Yılmaz'a ziyaret anısına Belediye kültür yayınları olan „Tarihe Yolculuk“ ve „Bartın'da Yerel Basın“ isimli kitapları hediye etti.


BAŞKAN ALT YAPI BAKIM VE ONARIM ÇALIŞMASINI YERİNDE İNCELEDİ
Bartın Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Çatmaca Mevkii'nde alt yapı bakım ve onarım çalışması yaptı.
Belediye Başkanı Cemal Akın çalışmayı yerinden incelerken yaptığı açıklamada, alt yapıda yaşanan problemleri çözmek ve tekrarlanmasını önlemek için eski hasarlı su borularını uzun yıllar hizmet verecek yeni borularla değiştirdiklerini söyledi.
Akın “Belediye olarak halkımıza hizmet verirken uzun ömürlü olmasına özen gösteriyoruz. Bu şekilde hem vatandaşların tekrar tekrar mağdur olmasını önlemiş oluyoruz hem de bütçemizi tasarruflu kullanmış oluyoruz. Bu noktada gerçekleşen çalışmamızı da aynı şekilde eski hasarlı boruları yeni dayanıklı borularla değiştirmek suretiyle gerçekleştiriyoruz” dedi.

CEMAL AKIN “YUKARI SOKAĞA 1000 METRE YENİ KALDIRIM YAPACAĞIZ”
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın Çaydüzü Mahallesi sınırları içerisindeki Yukarı Sokak'ta incelemelerde bulunarak mahalle sakinlerini ziyaret etti.
Başkan Akın ziyaretlerde yaptığı konuşmada Yukarı Sokak yoluna 1000 metre uzunlukta kaldırım yaparak yaya ulaşımını rahatlatacaklarını söyledi.
Akın konulmasında “Mahallelerimizde vatandaşlarımızı ziyaret ederek kurduğumuz iletişimle dinlediğimiz ihtiyaçları yerinde görüp gerekli çalışmaları başlatıyoruz. Bu çerçevede Çaydüzü Mahallesi sınırları içerisindeki Yukarı Sokak güzergâhına 1000 metre uzunlukta yeni kaldırım yapmayı hedefliyoruz. Bu kaldırım çalışmamızla yaya güvenliği açısından sıkıntılı olan bu güzergâhta vatandaşlarımıza ve çocuklarımıza güvenli şekilde ulaşımı kolaylığı sağlayacağız” dedi.

HALK BANKASI MÜDÜRÜ'NDEN BAŞKAN'A ZİYARET
Halk Bankası Müdürü Raşit Şimşek, Belediye Başkanı Cemal Akın'ı ziyaret etti.
Makam odasında gerçekleşen ziyarette Kobi Müşteri Temsilcisi Özlem Özköse'de hazır bulundu.
Belediye Başkanı Cemal Akın karşılıklı bilgi alışverişi ve sohbet şeklinde süren ziyarette konuşmasına ziyaretten dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek başladı.
Akın konuşmasında „Nazik ziyaretiniz dolayısıyla teşekkür ederim. Belediye olarak vatandaşlarımıza hizmetlerimizi kaliteli ve hızlı şekilde vermek için diğer kamu kurumlarıyla da bilgi alışverişi halindeyiz. Aynı zamanda farklı kurumların halkımıza kolaylık sağlayacak tüm çalışmalarına imkanlarımız ölçüsünde destek veriyoruz. Bu bağlamda belediye olarak bizi ilgilendiren konularda bir ihtiyacınız olursa gerekeni yapmaya hazır olduğumuzu bilmenizi isterim. Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum“ dedi.

YALI'DA DOĞAL GAZ BİTTİ YOL ASFALTLANDI
Bartın Belediyesi fen İşler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Belediye Başkanı Cemal Akın'ın talimatıyla doğal gaz alt yapı çalışması tamamlanan yoları sıcak asfaltla düzenlemeye devam ediyor.
Belediye Başkanı Cemal Akın Kırtepe Mahallesi Gazhane Caddesi Yalı mevkii güzergâhındaki çevre yolunda yürütülen yol düzenleme çalışmalarını yakından takip etti.
Akın çalışmalarla ilgili açıklamasında “Doğal gaz ve diğer alt yapı çalışmaları dolaysıyla hasar gören yol ve kaldırımları en güzel şekilde yeniden düzenlemeye devam ettiklerini söyledi.
Akın açıklamasında “Doğal gaz ve diğer alt yapı çalışmaları dolayısıyla hasar gören yollarımızı vatandaşlarımıza sıkıntı yaşatmasına müsaade etmeden hızla yeniden düzenliyoruz. Bu çerçevede şimdide Yalı mevkiinde yapılan alt yapı çalışmalarının peşinden sıcak asfalt ile yol düzenleme çalışmaları yapıyoruz. Üst yapıda görevli ekiplerimizi vatandaşlarımıza sarsıntısız ve sıkıntısız yollarla ulaşım imkânı sağlamak için tüm mahallelerimizde seferber etmeye devam ediyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme