Bartın'da koronadan bir can kaybı daha

Hastanede tedavi gören bir kişi vefat etti, Vaka sayısı merak ediliyor

Vaka sayılarının artış gösterdiği Bartın'da bir kişinin daha koronavirüsten vefat ettiği öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, bayramdan sonra Bartın devlet Hastanesine kaldırılan ve tedavi altında bulunan 71 yaşındaki F.C. isimli kadının koronadan vefat ettiği öğrenildi. Virüsün Kurban bayramında İstanbul'dan köye ziyarete gelen yakınından bulaştığı iddia edildi. Vefat eden kadının cenazesinin korona tedbirleri kapsamında defnedildi.
Bu can kaybı ile birlikte Bartın'da korona virüsten vefat edenlerin sayısı 7'ye yükselmiş oldu.

Bartın'da vaka artışı sürüyor
Bartın'da en çok merak edilen konuların başında vaka sayısı geliyor.
Bartın'da hastanede ve evde tedavisi devam eden toplam pozitif vaka sayısının 200'ü geçtiği ve sayının artmaya devam ettiği iddiaları var. Hastanede tedavi görenlerin sayısı 70 civarında olduğu öğrenilirken geri kalanlar evlerinde izole altında bulunuyor. Vaka sayısı konusunda resmi açıklama yapılmadı.

Tedbirden verdiğiniz tavizi hemen geri alın.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından Tedbirden verdiğiniz tavizi hemen geri alın. Diyerek şu uyarıyı yaptı. “BUGÜN PROFİLİNİZDEN SİZ DE BİR TEDBİR MESAJI VERİN. Salgına karşı maske, mesafe, temizlik kurallarını hatırlatan bir mesaj hazırlayıp, takipçilerinizle paylaşın. Bilip de uymayanlar için elden geldiğince etkili olsun.”
Temaslı Kişilerin Pozitif Vakaya Dönüşme Oranları
Temaslı Kişilerin Pozitif Vakaya dönüşme oranları Mayıs ayına kıyasla Türkiye genelinde 1,3 KAT ARTTI. İller bazında artış örnekleri: Şanlıurfa 1,7, Ankara 1,6, Diyarbakır 1,4, Gaziantep 1,3 kat.
Bu verilerden çıkarmanız gereken sonuç; maske, mesafe, temizlik uyarısıdır.

Bakmadan Geçme