Bin kişilik öğrenci yurdunun temeli atıldı

'Nüfusumuz üniversite sayesinde artmaya devam ediyor'

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'un katılımıyla Bartın Üniversitesi Kutlubey Yazıcılar'da 1000 Kişilik yeni KYK yurdunun temelini atıldı.

1000 Kişilik yeni KYK yurdunun Yazıcılar Kampüsünde temel atma törenine AK Parti Bartın Milletvekili ve Milletvekili Adayı Yılmaz Tunç, Milletvekili Adayı Yaşar Arslan, AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, Bartın KYK İl Müdürü Zafer Çakan ve yüklenici firma yetkilileri katıldı.

Temel atma töreninde konuşma yapan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, şunları söyledi: “Burası bin 200 dönümlük kampüs alanı içerisinde 50 dönümlük bir alan. 50 dönümünü KYK'ya yurt yapımı için tahsis etmiştik. Burada 50 dönümlük alan içerisinde bin kişilik öğrenci yurdunun inşaası başlıyor. Kampüs alanının içerisinde bin kişilik öğrenci yurdu yapılıyor. Tek kişilik, iki kişilik odalar her türlü konforuyla, sosyal alanlarıyla tesisleriyle öğrencilerin çok rahat edeceği iki bloktan oluşan ve idari binası giriş binasıyla adeta bir kampüsü andıracak kampüs içerisinde bir kampüs gibi olacak.

Bartın Üniversitesi ile beraber Bartın artık nüfusu azalan değil nüfusu artan iller arasına girdi. Nüfusumuz üniversite sayesinde artmaya devam ediyor. Şu anda 15 bin öğrencimiz var. Bizim hedefimiz buradaki kampüs alanında bütün inşaatlar tamamlandığında 30 bin öğrenci. 30 bin öğrenci Bartın'a geldiğinde Bartın'ın gelişmesi daha da artmış olacak. Bu gelen öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını çözmemiz lazım. Yoksa barınma sorununu çözmeden öğrencilerimizin Bartın'da kalması mümkün olamazdı. O nedenle gerek KYK devlet olarak gerek KYK ile özel sektörü buluşturarak anlaşmalar sağlayarak yurtlar inşa ediliyor. Şu anda 2018-2019 eğitim öğretim yılı başlarken Bartın'da yurt kapasitemiz 5900-6000 olacak yeni açılacak olan yurtla beraber. Burası da inşallah bir buçuk yıl sonra inşaatı tamamlanacak toplamda 45 Milyon liralık bir yatırım. 36 milyon liraya ihale edildi. Bartın'a hizmet verecek çok önemli bir eser olacak. Burası ile beraber kapasite 7 bine çıkacak. Bir de 2 bin 800 kişilik KYK özel sektör anlaşması olacak. O da başlıyor. Onunla beraber yaklaşık 9 bin yatak kapasitesi olacak. Bizim 30 bin öğrenci hedefimiz var 30 bin öğrencinin 9 binini devlet yurdunda misafir etmiş olacağız.”

1000 Kişilik yeni KYK yurdunun İnşaatı 1,5 yılda tamamlanacak, projede 2 yurt binası,1 yönetim binası,1 giriş binası ile alt yapı çevre düzenlemesi yapılacak.




Bakmadan Geçme