Muhtar adayları bu durumdan şikâyetçi

Muhtar maaşları kalkıyor palavrasından sonra şimdi de bu çıktı…

31 Mart yerel seçimlerinde oy kullanacak vatandaşlar için güncellenen listeler ve seçmen bilgi kâğıtları ilçe seçim kurulu tarafından muhtarlara teslim edildi.

Sosyal medyada hızla yayılan ve gören herkesin paylaştığı Muhtar maaşları kalkıyor palavrasından sonra şimdi de seçmen kâğıtlarının içine konulan muhtar adaylarının oy pusulası tepkiler neden oldu.

Bartın'da bazı muhtarların, 31 Mart günü yapılacak olan yerel seçimlerde oy kullanacak mahalle sakinlerinin seçmen kâğıtlarını dağıtırken zarfın içine oy pusulası koyması muhtar adaylarını kızdırdı. Bu durumdan şikâyetçi olan muhtar adayları, şu anda görev başında olan muhtarların seçmen kâğıtlarını dağıtırken zarf içerisine muhtar oy pusulası koymalarının yasal olmadığını iddia ettiler.

Yasal olmadığı iddia edilen bu durum karşısında İl seçim kurulunun nasıl bir yöntem izleyeceği merak konusu oldu.

Muhtar adayı bolluğu yaşanıyor, büyük boşluk var

Son günlerde sosyal medya ve bazı internet haber sitelerinde yer alan muhtar maaşlarının kaldırılacağı yönündeki haberler çoğu kişi tarafından paylaşılarak hızla yayılmıştı.
Bartın'ın mahalle ve köylerinde muhtar adaylıklarında büyük artış yaşanıyor. Bazı mahallelerde 20'ye yakın muhtar adayı olduğu dile getiriliyor.
Belediye meclis üyeliğinde belge istenirken muhtarlıkta ise hiç bir belge istenmiyor. Muhtarlık için bir başvuru yeri, aday kriteri ve başvuru tarihi yok. Kaç tane muhtarın aday olduğunu şu ana kadar bilen yok. Son gün bile vatandaş oy pusulası bastırıp muhtar adayıyım diyebiliyor. Kazanırsa gidip mazbatasını alıyor. Bu konuda yasal bir düzenleme yapılarak muhtar olacak kişilerin sabıka kaydı, seçim kurulundan olur alınması gibi şartların olması gerekiyor.



Bakmadan Geçme