Tek Amacımız Bartın Ekonomisinin Gelişmesi Ve Büyümesidir

Bartın TSO Başkanı Cihat Çakır BAKİAD heyetinin ziyaretinde yaptığı açıklama, sivil toplum kuruluşu olarak ekonomi siyaseti dışında herhangi bir siyasetlerinin olmayacağını tek amaçlarının Bartın ekonomisinin gelişmesi ve büyümesi olduğunu söyledi.

BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, Başkan Yardımcısı Aydemir Toksöz, Yaşar Bahçıvan, Mehmet Çelikkaya, Ali Rıza Demirok, Zeyyin Sakareisoğlu, Sefai Cesur, Genç BAKİAD Komisyonu Başkanı Yunus Çiftçi ve Genel Sekter Hasan Önder'den oluşan heyet Bartın TSO Yönetimine hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.
TSO Meclis Başkanı Halil Çelen, Başkan Yardımcıları Sami Karakaş, Halil Balık ve Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Vural'ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Bartın TSO Başkanı Başkanı Cihat Çakır, Bartın'ı daha ileriye taşımanın birlik, beraberlik, dayanışma ve istişareden geçtiğini söyledi.
BAKİAD'DAN TSO'YA DESTEK
Bartın TSO Başkanı Cihat Çakır ve yönetim kuruluna hayırlı olsun dileklerinde bulunan BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt yaptığı konuşmada, “Ticaret ve Sanayi Odamızın Başkanı hem organize sanayiden hem de sanayi içerisinden olduğu için hem de ticaretin içinde başarılı olmuş vizyon sahibi bir sanayicinin Ticaret Odasına Başkan olması hem bizi mutlu ettiği gibi hem yönetim kurulu arkadaşlarımızı hem de Bartın iş dünyası ve kamuoyunu son derece memnun etti. Biz bu birlikteliğin bu başarının ticarete de çok iyi şekilde yansıyacağını ümit ediyoruz. Bu hususta Bartın Sanayi ve Ticaret Odası yönetim kurulunun yapacağı bütün aktif çalışmalarında her zaman BAKİAD olarak yanında olacağımızı bildiriyoruz. Bu vesile ile yönetim kurulum adına Ticaret ve Sanayi Odası başkanı olarak sizleri bu makamda görmekten mutluyuz. Bartın'da ve Türkiye genelinde çok iyi çalışmalar yapacağımıza ben inanıyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyoruz başkanım.” şeklinde konuştu.
ÖNCELİĞİMİZ BARTIN, GERİSİ TEFERRUATTIR
BAKİAD heyetine ziyaretinden dolayı teşekkür eden Bartın TSO Başkanı Cihat Çakır,” Bizler de yönetim kurulumuz ve arkadaşlarım adına meclis başkanımla birlikte bu güvene layık olmaya çalışacağız. Muhakkak Bartın'ın gelişen Türkiye ve Bartın'ın gelişen vizyonu içerisinde bizde bu 4 yıl içerisinde aldığımız bu hizmet bayrağını en iyi şekilde temsil edip Bartın için en iyi şeyleri yapmaya odaklandık. Yönetim kurulum ile iş bölümü yaparak meclisimizle beraber yaptığımız dayanışma ve çalışma ile birlikte bu bayrağı en iyi şekilde temsil edeceğiz. Bartın büyüyor. Çevresi büyüyor. Bartın'ın çözülmesi gereken sorunları var ama ilerleyen bir vizyonda da Bartın'ın önünü açmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Sizin de söylediğiniz gibi Bartın için hizmete bizler de hazırız. Ortak projelerde ortak yapacağımız çalışmalarda neticede Bartın için oluşturacağımız akıl fırtınasında hep birlikte bunları istişare ederek daha ileriye daha düzgün fikirlerle daha yeni vizyonla taşımaya çalışacağız. Her gittiğimiz ortamda, gündemimiz Bartın'ın geçmişi ile değil, geleceği ile ilgili gelecekte yapılacaklarla ilgili konular olmalıdır. Aynı ortak sorunları sürekli dile getirirsek sorunların çözümlerinde daha hızlı olacağız. Bartın problemlerinin çözüm noktasında ki sorun ve odaklandığımız noktalara baktığımız zaman eğer işin içinde Bartın'ın önceliği varsa gerisi teferruattır. Gerisi mevzuat diyoruz. Bunlar her şekilde aşılır. Ortak dili kullanmamız yeterli olacaktır. Sorunları tespit edelim ve çözüm noktalarında da bunu eğer ne kadar aynı dili konuşup aynı sorunları farklı mecralardan dinleyip çözüm önerileri getirirsek bizde o konuda daha hızlı hareket edeceğimizi düşünüyoruz.
Bu gerekse belediye ile gerekse valilikle gerekse siyasilerle yaptığımız görüşmelerde herkes Bartın için yeni bir vizyon yeni bir yapılanma yeni bir organizenin gelişme sahasından, büyümeden bahsediyor. Tabiî ki büyüme hem görsel olarak hepimiz görüyoruz ve hissediyoruz. Üniversitede öğrenci sayısı olarak hissediyoruz, yeni kampus alanı olarak hissediyoruz yeni yapılan yurt binaları yeni otel projeleri turizm odaklı BAKKA'nın yaptığı çalışmalar, bakıyoruz ki hep ileriye doğru projeler hazır durumda. Projeleri hızlı yürütmek, projelere katkı vermek bizlerin elinde. Bunun için de yine söylediğimiz gibi omuz omuza verip tüm kamu kuruluşlarıyla tüm bu işe hizmet veren gönüllülerle önderlik ederek bu işin önünü açacağımızı düşünüyoruz”
ÜYELERE HIZLI HİZMET İÇİN TSO VERİTABANI GÜNCELLENİYOR
Bartın TSO çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren TSO Başkanı Çakır, “Tabi bunun yanı sıra yaptığımız bazı projeler bulunmakta. Odamızın toplam üye sayısını su anda faal olan üye sayısı şu an 2 bin 100 civarlarında. Bin 100 tanesi de oy kullanan üyelerdir. Bunların tamamının iletişim adresleri, iletişim bilgileri, telefon bilgileri yenileniyor. Onların çalışması yapılıyor mail yoluyla mesaj yoluyla bilgi aktarımı yapılıyor. Şu anda tüm devlet destekleri yeni iş yasası kanunu, iş güvenlik kanunu , ticaret yasası olsun bunlarla ilgili bir çok mevzuat ve bir çok bilgi geliyor ve kanunların uygulamasıyla beraber kararnameler ortaya çıkıyor. Bu kararnameleri ne kadar çabuk aktarabilirsek ve bunu tabi aktarmanın yanı sıra bunlarla ilgili bilgilendirme toplantıları yapmaya çalışıyoruz. Bu önümüzdeki günlerde şimdi torba yasası ile birlikte yeniden düzenlenecek bazı çalışma hayatı ile ilgili yasalar var.Bunlarla birlikte 50 kişinin üzerinde çalıştıran ya da altında çalıştıranlarla ilgili yaptırımlar var.Bunları yakinen takip ediyoruz. Hemen taze taze bunlar oturunca bunlarla ilgili bakanlıktan bir görevli çağırarak burada bir bilgilendirme toplantısı ve bu toplantının da sonuç raporunu tüm üyelerimize mail yolu ile posta yolu ile göndermeyi düşünüyoruz.Çünkü toplantıya işleri nedeniyle katılamayan oluyor biraz biz de toplantı kültürü tam oluşmuş değil.
TOBB başkanım da yakından takip ediyor, bizler tüm yönetim kurulu olarak farkındayız. TOBB'un bünyesinde bir görüş alışverişi yapılabilecek hukuk birimi kuruluyor. Sanayicimize ve esnafımıza verilebilen desteklerle ilgili toplam 40‘a yakın çeşitli dallarda destek var. TÜBİTAK, KOSGEB ve Avrupa Birliği destekleri projeleri destekleri geliyor. Bunlarla bir platform oluşturup desteklerin TOBB bünyesinden mail ve internet kanalıyla duyuru yapılması planlanıyor.
Ayrıca TOBB'un bünyesinde yapılan çalışma ile firmalar anlaşma yapılacak olan bir sosyal Internet ağı üzerinden sicili kayıtlı tüm üyelerimiz harita üzerinden görülüp firma bilgilerine ulaşılabilecek. Bu hem hayatımıza hem de firmalara büyük kolaylık sağlayacaktır. Biz sivil toplum kuruluşu olarak ekonomi siyaseti dışında herhangi bir siyasetimiz olmayacaktır. Tüm siyasi partilere eşit mesafede olacağız. Tek amacımız Bartın ekonomisinin gelişmesi ve büyümesidir.
ÇELEN HİZMETLERİMİZLE KONUŞACAĞIZ
Kendilerine verilen emaneti en güzel şekilde koruyarak daha ileriye götürmek istediklerini ifade eden TSO Meclis Başkanı Halil Çelen de yaptığı konuşmada, “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz, birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde çalışarak hep eserlerimizle, işlerimizle konuşacağız. Bize verilen emaneti en iyi şekilde taşıyacağız” dedi.

Bakmadan Geçme