Türk Büro-Sen Üyeleri İftarda Buluştu

Türk Büro-Sen üyeleri Bartın il temsilciliğince her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar programında buluştu.

Sendika üyelerinin aileleriyle birlikte katıldıkları iftar programının birlik beraberlik ve neşe içinde geçtiği gözlendi.
Türk Büro-Sen Bartın İl Temsilcisi Serkan Bilgin iftar yemeğinde yaptığı konuşmada şu açıklamalarda bulundu; “Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz İl Temsilciliğimizce organize edilen iftar programında sizlerle bir araya gelmekten memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim. Bildiğiniz üzere, manevi hazzın ve lezzetin zirve yaptığı kutlu bir dönemin içinden geçiyoruz. Mübarek Ramazan ayının eşsiz ve mana yüklü derin ikliminden millet olarak feyizlenmek ve oluk oluk akan nimet pınarlarından kana kana içmek için ibadetlerimizi yapıyoruz.İnşallah Cenabı Allah, tuttuğumuz oruçları ve yaptığımız duaları kabul eder ve üzerimizden ihsanını, mağfiretini ve himmetini esirgemez. Bu anlamlı davete katılan ve aynı sofranın etrafında bir araya geldiğimiz üye arkadaşlarıma da bu vesileyle şükranlarımı sunuyorum. Kıymetli dostlarım, yönetim kurulumuzca bu sene kurum kurum bu iftar programlarını gerçekleştirme kararı aldık ve bu akşamda mensubu olmaktan gurur duyduğum Adalet Bakanlığına bağlı sendika üyelerimizle iftar yapıyoruz.
Takdir edersiniz ki, Türk Büro Sen olarak Adalet bakanlığı personelinin sıkıntılarını biliyoruz. Bunun için gerek basın açıklamaları, gerek televizyon programları gerekse de siyasilerle ve bürokratlarla sıkıntılarımızı mercilere iletilmektedir. Bundan emin olabilirsiniz.
Arkadaşlar, sözü fazla uzatıp ramazan ayının manevi atmosferini de bozmak istemiyorum. Ama bilinmesini istediğim bir iki husus var onlara da değinmek istiyorum… Hatırlarsınız bizler daha önce gittiğimiz keşiflerden sarf ettiğimiz emek ve mesai karşılığında havuz parası alıyorduk ne oldu kesildi, hafta sonları gelip çalışıyorduk, akşamları yeri geldiğinde eve iş götürüyorduk ve bunun karşılığında da fazla mesai alıyorduk ne oldu en sonunda onu da kestiler. Ve bunlar olurken şu anda yetkili sendikayız diye meydanlarda olan memur-sen temsilcileri hatırlayın sendikal yetki sürecinden önce kapı kapı, kalem kalem dolaşıp fazla mesaileri alacağız, havuz ücretlerini alacağız diye sizleri, memur arkadaşları,katip arkadaşları etkilemeye çalışmadılar mı ? Üye olan memur arkadaşların telefonlarına bu yönde smsler gelmedi mi ? Ocakta mesailer tamam, şubatta tamam, olmadı nisan ayında, olmadı haziran ayında tamam denmedi mi ? Peki nerdeler şimdi bu arkadaşlar söyler misiniz? Şimdi sorduğumuzda ne diyorlar biliyor musunuz. Siz ne yaptınız diyorlar.. Siz ne kazandırdınız bu memurlara diyorlar…. Kamu-sen in kurulduğu 1992 yılından beri memurlara ne kazandırdığını göremeyecek kadar at gözlüğü ile bakmaktadırlar. Emin olun dostlarım , bunların akıllarında memurların alacağı kazanımlar yok, onların akılları kendi sıcak koltuklarında, birilerine şirin görünmekte . Hükümet onlara ne verirse onu almaya razılar. Çünkü kendi yöneticilerinin de dediği gibi bakın bunu tırnak içerisinde belirtmek isterim siyasi iktidarın arka bahçesi değil ön bahçesi olmuş durumdalar. Birilerinden icazet almadan hiçbir şey yapamazlar. Memurların kazanımlarını halletmişler gibi birde çıkıp akil insan olmuşlar ve milletimize bu çözüm sürecini hayvanlar bile anladı ama anlamayanlar var diyerek hakaret etme gafletinde bile bulunmuşlardır. Varsın onlar akil insan olsunlar arkadaşlar, varsın bu ülkenin değerleriyle dalga geçsinler, bu ülkenin dinamiklerini kemirsinler, ülkenin üniter yapısının bozulmasına kayıtsız kalsınlar, bizler, Türk Büro Sen üyeleri olarak asla buna izin vermeyeceğiz, demokratik her platformda buna karşı koyacağız. Bu açıdan memur-sen üyesi olan arkadaşlara kime neye sayısal destek verdiklerini bir sorgulamalarını istiyorum. Eğer ki üniter yapı bozulursa sen , ben maaşımıza %50 zam yapılırsa ne olur, yapılmasa ne olur. Şimdi diyecekler, Türk büro sen siyaset yapıyorlar. Birilerinin ağzıyla konuşuyorlar. Siyasilerin işlerine karışıyor. Değerli arkadaşlar bizler Türk devleti ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütün olarak sendikacılık yapıyoruz, biz önce ülkemiz düsturu ile hareket ediyoruz ve ‘' asıl olan vatan ise gerisi teferruattır'' diyebilen bir anlayıştan geliyoruz. En önemlisi bizler Türk Milleti'nin ağzıyla konuşuyoruz.Bunun da buradan bilinmesini isterim.
Değerli meslektaşlarım.
Her memur gibi biz de ferah bir ortamda çalışmak isteriz. Her memurun en doğal hakkıdır bu , gerek yapılan işin kalitesini arttırmak, gerekse memurun çalışma motivasyonunun yükseltilmesi açısından önemlidir. İnşallah Bartın'a yeni adliye binamız yapılacak ve daha ferah bir ortamda çalışma fırsatı bulacağız. Maddi açıdan sıkıntılar yaşıyorken yeni bir binada çalışmak bizleri bir nebze olsa rahatlatacaktır. Bu bağlamda Sayın Başsavcımızın yeni bina açısından yaptıklarından ve yapacaklarından dolayı, gerekse kalemlerin iyileştirilmesinde ve adliye oto parkının yapımından dolayı minnettarız. Elbette ki eksiklikler olacaktır ve Bartın adliyesi olarak en büyük eksikliğimiz sizin de bildiğiniz gibi yemekhane sorunudur. Kurumumuzda yapılan ankette de bu husus yüksek sesle dile getirilmiştir. Bu eksikliğinde giderileceğinden şüphemiz yoktur. Hatırlarsanız daha düne kadar kalemlerde klimalar yoktu, daha düne kadar adliyenin oto parkı yoktu, daha düne kadar abartı olmasın ama adliye koridorlarımız soğuktu, mübalağa yapmak istemiyorum ama mahkeme duvarı gibiydi. Çok şükür ki en azından böyle sıkıntılarımız giderildi. Sair eksikliklerin de giderileceği hususunda güvenimiz tamdır. Arkadaşlar, sözü uzatmıyorum , tekrardan katılımlarınız için öncelikle Türk Bürosen il yönetimi adına ve sonrasında şahsım adına ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım.” Dedi.

Bakmadan Geçme