Valilikten baraj bölgesi ile ilgili açıklama

Bartın Valiliği, etkili olan yağışlı havanın ardından suların yükseldiği bölge ile ilgili açıklama yaptı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“İlimizde 03 Mart 2018 tarihinden itibaren etkili olan aşırı yağışlar sonrasında Ulus İlçesi Abdipaşa Beldesinde Kirazlı Köprü Barajı sahasında baraj suyunun yükselmesi nedeniyle ulaşımın sağlanamadığı, eletrik ve su kesintilerinin yaşandığına dair gerek ulusal gerekse yerel basında haberler yer almaktadır.

Kirazlı Köprü Barajı sahasında kalan ve kamulaştırılması yapılıp bedelleri ödenerek boşaltılan evler aşırı yağışlar sonrasında sular altında kalmış dolayısıyla bu alanda herhangi bir mağduriyet yaşanmamış aşırı yağışlar nedeniyle sadece Ulus İlçesi Abdipaşa Beldesi Derecik Mahallesinde geçici süreli elektrik, su ve ulaşım sorunu yaşanmıştır.

Kirazlı Köprü Barajında su seviyesi yükselmiş barajdaki su tahliyesi ise ekiplerce yapılmaya devam etmektedir. Baraj sahasında mevcut yolun su altında kalması nedeniyle alternatif yol olan Çubuklu Köyü Gökmenoğlu mevkii hattı belirlenmiş, ulaşım bu güzergahtan sağlanmaktadır.

İl Özel İdaresi ekiplerince söz konusu yolun iyileştirme çalışmaları devam etmektedir. Bölgede güvenlik gerekçesiyle elektrik kesintisi yapılmış olup 04.03.2018 tarihinden itibaren elektrik verilmektedir.DSİ ekiplerince de bölgede su sorunu giderilerek su verilmeye başlanmıştır.

Vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca çalışmalar koordineli bir şekilde devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

Bakmadan Geçme