Bakan Kurum önemli açıklamalar yaptı

Çevre Bakanı Kurum Irmak projesi, Termik Santral ve Marzinc'le ilgili açıklama yaptı

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bartın'a gelen Bakan Kurum, İl Değerlendirme Toplantısı sonrasında merak edilen konularda açıklama yaptı.
Bakan Kurum Termik Santral ile ilgili bakanlıkta yeni ÇED süreci bulunmadığını söyledi. Termik santralle ilgili bir soruyu  cevaplayan Bakan Kurum, Termik santrale ilişkin yürüyen bir ÇED süreci bulunmadığını belirterek şunları söyledi; “ Maden şehrindeyiz. İstihdam noktasında, buraya sağlayacağı katma değer noktasında, hem şehrimize hem de ülkemize sağlayacağı katma değer noktasında talepleri, buradaki kömür rezervini çıkarmaktır. Hepimizin, düşüncesi, amacı da rezervin çıkarılması ve burada yükleme işleminin yapılması dışında bir süreç işletmemektir. Buna ilişkin görüşmelerimizi yaptık. İnşallah bu çerçevede süreci takip edeceğiz. Amacımız buradaki doğal güzelliklere, Amasra'mıza zarar verecek adımları atmamaktır ki bu noktada yapmış olduğumuz istişareler de bu çerçevededir."
Marzinc ile ilgili açıklama
Terkehatipler mevkiinde Marzinc firmasının kurmakta olduğu depolama alanıyla ilgili de konuşan Bakan Murat Kurum, “Sadece depolama alanı olacak, Üretim yapılmasına izin verilmeyecek” ifadelerini kullandı.
Irmak ıslah porojesi hayata geçecek 
Bartın Irmağı Islah Projesinin hızlı bir şekilde etaplar halinde tamamlanacağı müjdesini veren Bakan Kurum Millet Bahçesi Projesi için de yapılacak çalışmalara ilişkin detayları anlattı. Bartın Irmağı ıslah edilerek, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, tesisler ve parkların yer alacağı projenin hayata geçirilmesiyle turizme kazandırılacak. Gölbucağı Mahallesindeki 100 bin m² lik bölgede projelendirilen Bartın Millet Bahçesi alanında incelemelerde bulunan Kurum, "Millet Bahçemizle şehrimiz daha yeşil olacak, hemşehrilerimiz temiz havanın ve yeşil alanların tadını gönüllerince çıkaracaklar" dedi.
Bartın Şadırvan ve Hükümet Caddesi  üzerindeki yapılara tarihi dokuya uygun olarak tek tip cephe giydirme ve tabela düzeni getirilmesi amacıyla uygulanacak olan projenin bakanlık destekli yapılacağını müjdeledi. 
Bakan Kurum “Çevremizle, doğamıza, yeşil Bartınımıza zarar vermeyecek, gelecek nesillere en güzel şekilde bırakacak bir anlayışla projelerimizi gerçekleştireceğiz” ifadesini kullandı.

Bakan Kurum önemli açıklamalar yaptı

Bakmadan Geçme