BARTIN MESO`dan izmir ve çanakkale ziyareti

Bartın Madeni Eşya Sanatkârları Odası üyelerine yönelik İzmir Tüyap Fuar ve Çanakkale Şehitlik gezisini gerçekleştirdi.

Bartın Madeni Eşya Sanatkârları Odası, 04 - 07 Ekim 2017 tarihleri arasında İzmir Tüyap Fuar Merkezinde düzenlenen Maktek İzmir 2017 Takım Tezgâhları, Metal İşleme Makineleri, Kaynak Delme, Kesme Teknolojileri, İzmir fuarına ve Çanakkale Şehitliklere yönelik gezisi düzenledi. Toplam 40 kişiden oluşan heyet, Bartın Madeni Eşya Sanatkârları Odası organizesinde İzmir’e gitti.

İzmir’de Tüyap fuar merkezinde düzenlenen Maktek İzmir 2017 Takım Tezgâhları, Metal İşleme Makineleri, Kaynak, Delme, Kesme Teknolojileri, Kalite Kontrol ve Test Cihazları fuarına katıldıklarını açıklayan Bartın Madeni Eşya Sanatkârları Odası Başkanı Yılmaz Akdeniz, üyelerin fuarlara büyük ilgi gösterdiklerini belirterek; “Üyelerimiz bu tanıtım günlerinde yeni teknolojileri de tanımış oluyor. 

Sektörün Ege Bölgesindeki En Büyük Buluşması” olarak nitelendirilen MAKTEK İzmir 2017 Takım Tezgâhları, Metal İşleme Makineleri, Kaynak, Kesme, Delme Teknolojileri, Kalite Kontrol ve Test Cihazları Fuarı ile ilgili olarak hedefimiz yerli ve yabancı platformlarda bilinirliği yüksek, etkili ve uluslararası bir fuara ev sahipliği yapılan bu büyük organizasyona ziyaret etmek bizim için memnuniyet verici oldu. MAKTEK İzmir Fuarında CNC ve Üniversal Talaşlı İmalat Makineleri, Sac İşleme Makineleri, Kesici ve Tutucu Takımlar, CAD/CAM Teknolojileri, Ölçü Aletleri, Kalite Kontrol Cihaz ve Ekipmanları, Yağlama ve Soğutma Sistemleri, Kamu Kurumları ve Üniversiteler, İlgili Meslek Kuruluşları, Finans Kuruluşları ve Sektörel yayınların güçlerini bir arada sergileyecekleri tüm gelişme ve yenilikleri bir arada görme fırsatını yakalayan üyelerimiz, yine stantları gezerek firma yetkililerinden CD, broşür ve bilgi aldılar.

Ayrıca geziye katılan Bartın Madeni Eşya Sanatkârları Odası üyeleri 1 gün İzmir de konaklama yaptığı süre içerisinde fuar ziyareti yanı sıra İzmir’ in tarihi, turistik yerlerini gezdiler.

Oda başkanı Yılmaz Akdeniz “üyelerimizin için mesleki gelişimini sağlamak amacıyla ihtiyaçlar doğrultusunda düzenlenen bu fuarların faydalı olacağına inandık. Üyelerimize yararlı olması noktasındaki çalışmalarımız ve faaliyetlerimiz odamız bünyesinde gerçekleştirilmeye devam edecektir” dedi

Bartın Madeni Eşya Sanatkârları Odası üyelerine yönelik İzmir Tüyap Fuar ziyaretinden sonra ertesi gün 2 gün konaklamalı Çanakkale Şehitlik Gezisini gerçekleştirdi.

40 kişinin katıldığı Çanakkale Şehitlikler gezisine rehber eşliğinde gidildi. Üyelere Çanakkale Şehitliği'nin her köşesinde yaşananlar anlatıldı. Çanakkale destanı tanıtım merkezine, Çanakkale Şehitleri abidesi, Seyit Onbaşı, Tabyalar, Zafer Anıtı, 57. Alay, Kanlı Sırt, Conk Bayırı, Yahya Çavuş Şehitliği, Setüahir Kemal Yeri, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, İngiliz Anıtı ve Şehitlikleri, Kilitbahir Kalesi, Seddülbahir,Kalesi,Alçıtepe’ye Kabatepe,Arıburnu, Conkbayırı ve Anafartala. Kanlısırt, Conkbayır, Kemalyeri tepelerine ve Conkbayırı Tepesinde, Mustafa Kemal Atatürk’ün çok büyük bir heykeline, Atatürk, heykelin bulunduğu yerde göğüs cebinde taşıdığı bir cep saati sayesinde ölümden döndüğü mekan gibi tarihi yerler gezildi.

Madeni Eşya Sanatkârlar Odası başkanı Yılmaz Akdeniz, "Üyelerimiz için düzenlenen Çanakkale Şehitlikler gezisi çok güzel geçti. Söz konusu gezinin sahip olduğumuz coğrafyayı daha iyi anlamak ve Atatürk'ün bu savaşlarda göstermiş olduğu olağanüstü çaba, gayret ve kahramanlıklar, dünyada başka hiçbir lidere nasip olamaz. Bu ülkeyi bize yurt olarak canları pahasına bırakanları kahraman askerlerimizi yerlerinde ziyaret etmek; onların o mücadelesini bir kez daha hatırlamak için bu tür bir faaliyet içerisinde bulunduk.Oda olarak üyelerimize yönelik her sene Çanakkale Şehitlik ziyareti gerçekleştirileceğini ifade eden başkan Akdeniz katılımcı üyelerimize teşekkür ederim" dedi.


Bakmadan Geçme