Bartın Üniversitesinde projeler yarışıyor

Bartın Üniversitesi 4. Ar-Ge Proje Pazarı başladı

“Benim de bir fikrim var” diyenler Bartın Üniversitesinde buluştu. Bartın Üniversitesinin “Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları” ihtisaslaşma alanında tematik olarak düzenlediği 4. Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği yoğun bir katılımla başladı. Bartın Üniversitesi tarafından düzenlenen bölgenin en önemli bilim organizasyonlarından ‘4. Ar-Ge Proje Pazarı’ etkinliği yüzlerce proje sahibinin katılımıyla başladı. Bartın Üniversitesi Kutlubey Yerleşkesinde gerçekleştirilen etkinlikte 14 ana temada ve toplamda 107 farklı kategoride proje fikirleri yarışıyor. Türkiye’nin farklı illerinden yüzlerce katılıcımın olduğu etkinlikte çeşitli üniversitelerden ve sektör temsilcilerinden oluşan bilim kurulu değerlendirmeler yapıyor. Türkiye’nin yetişmiş insan kaynağını arttırmanın amaçlandığı Bartın Üniversitesi 4. Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğine önemli isimler de destek veriyor. Açılış Dersini TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal verdi. 
Bartın Üniversitesi IV. Ar-Ge Proje Pazarı kapsamında 2021-2022 Akademik Yıl Açılış Dersi de işlendi. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal tarafından verilen derste TÜBİTAK teşviklerinden bahsedildi. 
Prof. Dr. Mandal, Dünyanın gelecek 10 yılda karşılaşabileceği riskleri değerlendirerek “Dünyada gelecek 10 yıldaki riskler, güçlükler ve bunların olma olasılığına baktığımızda önceliğin salgın hastalık olduğunu görüyoruz. Salgın konusu bugünün konusu olarak gözükse de en az gelecek 10 yılda en üst düzeyde bir noktaya sahiptir. Diğer bir konu ise iklim değişikliğidir” dedi.
“Anahtar kelime Ar-Ge’dir”
Ar-ge faaliyetlerinin her alanda önemli kazanımları beraberinde getireceğinin altını çizen Prof. Dr. Mandal, “Son 10 yıldaki riskler arasında bir diğeri de siber güvenliktir. Belki bizim hayatımızı kolaylaştıran dijitalleşme, çevrim içi ortamlar, yazılım teknolojilerdeki olumlu gelişmeler beraberindeki siber güvenlik konusunda da kendini gösterecektir. Bir diğer konu da düzensiz göç konusudur. Bunların hepsi Türkiye için değil, tüm dünya için gelecek 10 yılda bahsedilen konulardır. Dolayısıyla bunlara baktığımız zaman ister öğrenci, ister firma ve akademik çözüm üretmemiz noktasında, kamu olarak bizlerde paydaş olarak, bunların ortak anahtar kelimesi Ar-Ge olacaktır” diye konuştu.
“Bartın Üniversitesi kendisini göstermeye devam ediyor”
Bartın Üniversitesindeki çalışmalara da övgüyle değinen Prof. Dr. Mandal, “Alışılagelen üniversitelerin dışında ‘Öğrenci Odaklı’ anlayışla Bartın Üniversitesi, öğrenci projelerinde önemli kazanımlar elde etmiştir. Türkiye’de dönemlere bağlı olarak ilk 5’te yer alıyorlar. Bunlar bir hocanın değil bir öğrencinin projesi olması bakımından oldukça önemli. Yine aynı şekilde TEKNOFEST yarışmalarında sürekli yükselen bir ivme ile Bartın Üniversitesi kendisini gösteriyor. Bu noktada da hocalarımızı ve tabi ki öğrencilerimizi tebrik ediyorum” şeklinde ifadeler kullandı.
“Bartın Üniversitesi, oldukça özel bir alanda misyon üniversitesi olmuştur”
TÜBİTAK Başkanı Mandal, Bartın Üniversitesinin ihtisaslaşma alanıyla ilgili değerlendirmede de bulunarak, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Yükseköğretim Kurulu tarafından 2015 yılında başlayan bir projeyle Bartın Üniversitesi ihtisaslaşma alanına alınan 15 üniversiteden biri oldu. ‘Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları’ alanında ihtisaslaşan Bartın Üniversitesi, oldukça özel bir alanda misyon üniversitesi olmuştur. Filyos Vadisi Projesi odağında güzel bir çalışma alanı olması, önemli bir motivasyon olmasının yanında Bartın Üniversitesine ciddi bir sorumluluk veriyor.”
Akademik Giysi Töreni gerçekleştirildi
Açılış dersinin ardından Bartın Üniversitesinde geçtiğimiz yıl ataması gerçekleştirilen 9’u profesör, 30’u doçent ve 19’u ise doktor öğretim üyesi olmak üzere toplamda 58 öğretim üyesinin fotoğraflarıyla birlikte isimleri ekrana yansıtıldı. Profesörlük kadrosuna atanan öğretim üyelerine Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun tarafından gelenekselleşen törenle cübbeleri giydirildi. 

Bakmadan Geçme