Devlet Hastanesi Pandemi Hastanesine Dönüştürüldü

Kadın doğum hastanesi devlet hastanesi olarak hizmet verecek

Bugünden itibaren Devlet Hastanesinin pandemi hastanesine dönüştürüldüğü, Kadın Doğum Hastanesi’nin, Devlet Hastanesi olarak hizmet vermeye devam edeceği belirtildi.
POLİKLİNİK HİZMETLERİ KADIN DOĞUM HASTANESİNDE VERİLECEK
Bartın Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “İlimizde bulunan 2 hastaneden Devlet Hastanesinin önüne konteynerler konularak şüpheli vakaların doğrudan acil servisle teması kesilmiştir, bugünden itibaren Devlet Hastanesi pandemi hastanesine dönüştürülerek ayrılacak, Kadın Doğum Hastanesi, Devlet Hastanesi olarak hizmet vermeye devam edecektir.
Bu hastalık Türkiye’ye veya Bartın’a özgü bir hastalık değildir. Dünyada milyonlarca insan etkilenmektedir. Bu derecede yaygın bir hastalığın Türkiye’de ve Bartın’da ortaya çıkmayacağını beklemek anlamlı değildir.
Vaka varsa bunların bulunması ve tedavi altına alınması, çevresinin izole edilmesi, hatta yaşadığı yerlerin bile izole edilmesi toplum sağlığı için yapılması gereken işlerdir. Bu tedbirlerin olumsuz ve provakatif olarak değerlendirilmemesi; toplumun genel sağlığının korunması için yapılan işler olduğunun anlaşılması gerekir.
Bu stratejinin başarıya ulaşmasında görevli kurumlar dışında toplumun diğer kesimlerine düşen görevler de vardır. Temel beklenti hepimizin artık çok iyi öğrendiği “Evde kalmak” ve “Sosyal mesafeyi korumaktır.” Denildi.

Bakmadan Geçme