Doktorun akıbeti merak konusu oldu

Müfettiş soruşturmasının ardından gelen gizemli ayrılık merak konusu oldu.

Doğum mağdurlarının şikâyeti üzerine soruşturmalar devam ederken aniden hastaneden ayrılan doktorun akıbeti merak konusu oldu.

Bartın Kadın Doğum Hastanesi’nde hakkında soruşturmalar devam eden bir doktorun, birkaç gün önce aniden görevden ayrıldığı bilgisine ulaşıldı.

Kadın doğum doktorunun Kasım ayında başlayıp kısa bir süre önce sona eren müfettiş soruşturmasının hemen peşinden hastaneden ayrılması akıllarda soru işaretleri bıraktı. Özellikle mağduru aileler; soruşturmaların peşinden yaşanan bu ayrılık konusunda açıklama bekliyor.

Geçtiğimiz yıl önce yerel basına, sonra da ulusal gazetelere ve tv kanallarına doğum skandallarıyla manşet olan Bartın, son olarak Show Tv’de yayınlanan “Zahide Yetişle” isimli program ile ülke gündemine oturmuştu.

Doğum mağdurlarını temsil eden ve başka mağduriyetler yaşanmaması için canla başla mücadele veren, çocuğu doğum esnasında ağır yaralanan mağdur babalardan Muhammet Karakök, yaptığı açıklamada, kendisine gönderilen resmi bir yazı ile sorumlularla ilgili olarak bakanlıkça çeşitli cezaların uygulanmasına karar verildiğinin ve bunların müsteşarlıkça onaylandığının ifade etmişti.

Karakök, bu cezaların yeterli olmadığını, bakanlıkça il sağlık yöneticilerine tebliğ edilmesine rağmen kısmen uygulandığını ve bu sebeple mağduriyetlerin artmaya devam ettiğini belirtmişti.

34 mağdur vatanadaş avukatları aracılığı ile adliyeye ortak savcılık suç duyuruları ile birlikte Sağlık Bakanlığı’na da kapsamlı şekilde yeniden soruşturma yapılması için müracaat etmişlerdi.

Bu gelişmelerin ardından geçtiğimiz Kasım ayında Bartın Kadın Doğum Hastanesi’nde doğum olaylarının incelenmesi için bir müfettiş görevlendirilmişti.

Mağdur ailelerden edinilen bilgilere göre, Müfettiş, hastanede yaklaşık 1,5 ay boyunca tüm tarafları dinleyerek kapsamlı bir araştırma ve soruşturma gerçekleştirdi. Tamda bu aşamada şikâyetlerde ismi geçen bir doktorun aniden hastaneden ayrılması, soruşturma ile ilişkili bir durum mu? Sorusunu akıllara getirdi.

Tüm bu gelişmeler ışığında, mağdur aileler ve kamuoyu doktorun ve soruşturmaların akıbeti hakkında bir açıklama bekliyor.


 

Bakmadan Geçme