Dolandırıcıların yeni yöntemi

Yüzlerce kişinin hesabı çalındı, mobil hat üzerinden dolandırıldılar

Yardım alacağım derken dolandırıcıların oyununa gelmeyin!
Pandemi dolayısıyla zor günler geçiren vatandaşların ekonomik sıkıntısından faydalanmak isteyen dolandırıcılardan gelen mesajlardaki linke sakın tıklamayın.
Son günlerde artan dolandırıcılık olaylarında sosyal medya hesapları bir bir ele geçiriliyor.
Daha sonra takip ettiği arkadaşlarına mesaj atan dolandırıcı yeni kişileri dolandırmaya devam ediyor. Özellikle tanımadığınız kişilerden cep telefonunuza gelen “pandemi yardımı, faturanız ödenecek” gibi mesajlara itibar etmeyin. 
Mesajlardaki linke sakın tıklamayın
Cep telefonuna gelen ve “Pandemi dolayısı ile tüm ailelere 2000 TL Devlet Pandemi Yardımı, ben aldım, hemen başvur “ yazan mesajların altında bulunan linke tıkladığınızda telefonunuzu ele geçiren dolandırıcılar buradan banka hesaplarınıza dâhil birçok şifrenize ve sosyal medya hesaplarınıza ulaşabiliyor. Ele geçirdikleri hesaptan yardımı almış gibi paylaşımlar yapan dolandırıcılar takip eden kişileri de dolandırmaya çalışıyor.
*Geri ödemesiz pandemi destek başvurusu için telefonunuza gelen mesaj ve uygulama linklerini asla açmayın, bağlantıya sakın tıklamayın. Yoksa tüm bu bilgiler de dolandırıcıların eline geçer. Gelen mesajı hemen silin. Yetkililer bu tür mesajlara itibar edilmemesi yönünde vatandaşları sürekli uyarıyor. 
Gelen Şikayetlerden bazıları, dikkat!
İnstagram hesapları çalınan yüzlerce kişiden biri şu uyarıyı yaptı.
*“Hesabıma tanıdığım birisi adına gelen mesajdaki linke tıkladım. Hesabıma giriş kapandı. Şifrem, kayıtlı telefon numaram ve e-posta adresim değiştirildi. Hesabımdan yardım almış gibi paylaşımlar yapıldı. Başkaları da dolandırıldı” 
Mobil hat üzerinden dolandırıcılık 
*“Hattıma Facebook'ta gezinirken virüs bulaştı diye bir mesaj çıktı, tıklayın ücretsiz temizleyin yazıyordu. Tıkladığımda hiçbir uyarı gelmeden aylık 68 TL yansıtılacaktır diye mesaj geldi. Mobil ödemem zaten kapalı olmasına rağmen mobil ödemem açılmış çekim yapılmış.”
Çalınan hesaplardan gelen mesajlar
*“Akrabamın çalınan İnstagram hesabı üzerinden biri kızıma mesaj yazmış. Pandemi kapsamında faturan ödenecek diyerek faturalı mısın diye sormuş. Yönlendirme yaparak  5522 aç, 5523 Evet yaz demiş. Kızım da 3 kez kendi telefonunundan, 3 kez de benim telefonumdan bana sürpriz yapacağını düşünerek Evet yazmış. Kızımın hattına 360 TL, benim faturama 360 TL yansıdı. Toplamda faturaya  720 TL mobil ödeme yansıtıldı.  Hiçbir şey satın almadan, şifre gönderilmeden telefona bir uygulama gelmeden nasıl bir alışveriş bu”
*“Hattım üzerinden benden habersiz ve izinsiz mobil ödeme olarak 400 TL kesilmiş, mağdur oldum”

Dolandırıcıların yeni yöntemi
Dolandırıcıların yeni yöntemi
Dolandırıcıların yeni yöntemi
Dolandırıcıların yeni yöntemi
Dolandırıcıların yeni yöntemi
Dolandırıcıların yeni yöntemi
Dolandırıcıların yeni yöntemi

Bakmadan Geçme