Film sahnelerini aratmayan operasyon

Operasyonun detayları dudak uçuklattı

Küre dağları Milli Parkında orman içinde tarla açıp uyuşturucu imal eden şahıslara jandarma tarafından operasyon düzenlendi.
Bartın Cumhuriyet Başsavcılığının talimatlarıyla, Bartın İl Jandarma Komutanlığınca organize suç örgütlerini deşifre etmek, örgütlü suçlar ile uyuşturucu madde imal ve ticareti suçlarını engellemeye yönelik yürütülen kapsamlı çalışmalar sonucunda Bartın merkezli 4 ilde operasyon düzenlendi.
Kurucaşile İlçesi Başköy Köyü Merkezli, İstanbul, Muğla ve Zonguldak bağlantılı adreslere 20 Ağustos’ta sabaha karşı Komando birlikleri destekli çok sayıda personelin ve narkotik köpeklerinin katılımıyla eş zamanlı baskın yapıldı.

Küre Dağları Milli parkını uyuşturucu imalathanesine çevirmişler
Küre Dağları Milli Park sınırları içerisinde tarla açarak uyuşturucu imal edip piyasaya sürmek üzere yetiştirilen yaklaşık 3.500 kök civarında kenevir bitkisi, suç örgütü üyelerinin evlerinde yapılan aramalarda ise 1 kg kubar esrar, ruhsatsız 5 tabanca, 12 av tüfeği, 2 Kurusıkı tabanca, 4 sulama havuzu, 1 adet nöbet kulübesi olduğu değerlendirilen sayvan,  dedektör, klonlama makinesi, kama, silahlara ait bol miktarda fişek ve kartuş ile dijital malzeme ele geçirildiği öğrenildi.
Operasyon sonucunda Bartın’da 9, İstanbul’da 2,  Muğla’da 1 ve Zonguldak’ta bir kişi olmak üzere 1’i kadın toplam 13 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Jandarmada işlemleri tamamlanan O.Y. (40), N.Y(33), M.Ö.(48), A.Y.(54), H.Ö.(20), M.C.(54), S.Ö. (46), M.E. (59), C.U. (46), Ş.Z. (32), C.K.(35), E.B.(34) ve A.C. (45) isimli 13 şüpheli Örgüt Faaliyeti Çerçevesinde işlenen Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti, Orman Kanunu ile Kültür ve Tabiat Varlıkları Kanununa karşı suç işledikleri yönündeki tespitler doğrultusunda, bu gün sabahın erken saatlerinde Bartın adliyesine sevk edildi.
Adliyeye çıkartılan şahıslardan 4’ü tutuklanırken diğerleri adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bakmadan Geçme