Hastane önünde basın açıklaması

Yapılan zamlar konusunda sağlık bakanı kamuoyunu yanıltıyor!

Bartın Türk Sağlık-Sen Bartın Şube Başkanı Besim Coşkun, tüm sağlık çalışanlarını kapsayan makul ve kapsayıcı bir zam artışı beklediklerini belirterek devlet hastanesi önünde basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Pandemide omuz omuza cephede savaş veren kahramanlar, Tüm zorluklara rağmen hiç yılmadan devletine ve milletine hizmet eden cefakarlar, Kısacası cefanın talipleri sağlık çalışanları, Bugün burada ayrımcılığı, Yaşadığımız ekonomik sorunların görmezden gelinmesini, hekim dışı sağlık personeline yapılan haksızlığa  tepki koymak için toplandık.
Türk Sağlık Sendikası olarak  yapılan bu haksızlıklara Cuma günü işe bir saat geç başlayarak ve bugün de  Ülke genelinde Acil Servisler, Ameliyathaneler ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri hariç iş bırakarak tepkimizi göstermekteyiz.
Geçtiğimiz Çarşamba günü Sağlık Bakanı  kameralar karşısında Hekimlerimiz ile ilgili yaptığı açıklamada Pratisyen Doktora 2.500 TL  Uzman Doktora da 5.000 TL zam belirtmişlerdir.
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki Sayın Bakanın söylediği ve Kamuoyuna da yansıdığı gibi alınan ücretlerde  Pratisyen Hekimlere 2.500 TL Uzman Hekimlere 5.000 TL gibi bir artış olmamıştır. Ne hikmetse Sağlık Bakanı pandeminin başında olduğu gibi yine kamuoyunu yanıltıcı açıklamalar yapmaktadır.
Meclisten geçen yasa neticesinde Sabit ek ödemesi 2.200 TL olan pratisyen hekimin 2.500 TL, sabit ek ödemesi 3.700 TL olan Uzman  Hekimin  de 5.000 TL olmuştur. Görüldüğü gibi Pratisyen Hekime yapılan ödemelerde  300 TL Uzman Hekime yapılan ödemelerde de1.300 TL artış olmuştur.
Doktorlarımızın ücretlerinde artışın  yapılması zaruridir. Bu zaruret ebe, hemşire, sağlık memuru, sağlık teknisyeni, ATT, paramedik, hizmetli, memur kısacası hem sağlık hizmetleri hem idari hizmetler hem de yardımcı hizmetler sınıfı içinde geçerlidir.
Geçen hafta  bir günde hem açıklanıp hem de TBMM’den geçirilen düzenleme eksiktir. Acil olarak yeniden değerlendirilmelidir. Tüm sağlık bakanlığı çalışanlarının ücretlerinde artış yapılmalıdır. Lafa gelince sağlık hizmetleri ekip işidir, hepsini alkışlıyoruz demekle olmuyor. Külfette ortak oldukları gibi bir hak verilirken de adaletli davranılmalıdır. Çalışma barışını bozarak, Sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarını yok sayarak zamda adaletsizlik yaparak bir milim  ilerleme sağlanmaz aksine sağlık hizmetlerine bu tür işler zarar verir.
Türk Sağlık Sendikası ve Türkiye Kamu- Sen  olarak tüm kamu çalışanları için ek zam talep ettiğimiz ve bunu ısrarla vurguladığımız bir dönemde sağlık çalışanlarının arasında yapılacak bir ayrımı kabul etmemiz mümkün değildir.
Zam tüm sağlık çalışanları, sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan tüm mesai arkadaşlarımız için yapılmalıdır. Aksini kabul etmemiz, onaylamamız mümkün değildir. Yapılması gereken tek şey, tüm sağlık çalışanları için geçerli, makul ve kapsayıcı bir artıştır. 
Sayın Bakan bunun hayata geçmesi için çaba sarf etmeli, tüm sağlık çalışanlarını sevindirecek bir müjde vermelidir.
Türk Sağlık-Sen, Türkiye Kamu-Sen olarak tüm platformlarda mücadelemiz sürdüreceğiz. Alanlara inmekten hiçbir zaman geri durmadık, durmayacağız.
Sağlık çalışanlarının gür sesi olmaya devam edeceğiz. Kazanana kadar mücadele edeceğiz."

Hastane önünde basın açıklaması
Hastane önünde basın açıklaması

Bakmadan Geçme