Hoşaf ve Kuru Ekmek ile Çanakkale Ruhu yaşatıldı

Kemal Sabriye Ocakçı İlkokulunda eTwinning Projesi kapsamında Çanakkale ruhunun anlaşılması için hoşaf ve ekmek ikramı yapıldı.

Bartın Kemal Sabriye Ocakçı İlkokulu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün Samsun´a çıkıp kurtuluş mücadelesini başlatmasının 100. yılı olması sebebiyle başlatılan "Samsun’dan Doğan Bağımsızlık Güneşi 100. Yıl" adlı eTwinning projesine katıldı.

 81 ilden öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirilecek olan proje ile öğrencilerin milli ve manevi duyguların gelişmesi, vatanseverlik, milli birlik ve beraberlik şuurunun artması ve tarih bilinci kazanılması hedeflendi.

Kemal Sabriye Ocakçı İlkokulu 3-D sınıf öğretmeni Gülseven ÖZSARAÇ ve öğrencilerinin katıldığı proje kapsamında okulda çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Öğrencilere vatan kavramının ne olduğu, bağımsızlığın kolay kazanılmadığı, anlatılırken Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm Kurtuluş Savaşı kahramanlarını yakından tanıma fırsatı buluyorlar.

Bu amaçla Kemal Sabriye Ocakçı ilkokulunda18 Mart Çanakkale Zaferi Anma etkinlikleri kapsamında tüm öğrenci, öğretmen ve velilere “Hoşaf, Kuru Ekmek” ikramı yapıldı.

Çanakkale Zaferinin hangi şartlarda kazanıldığı ve o günün şartlarını anlamaları bakımından empati yapmaları sağlandı.

Şubat ayının ilk haftasında başlayan proje, 19 Mayıs 2019´da Samsun´da düzenlenecek olan buluşma etkinliği ile noktalanacak.

Okul müdürü Fatih Sugeçti, eTwinning kapsamında gerçekleştirilen projede Bartın’ı temsil eden Kemal Sabriye Ocakçı İlkokulu öğretmen ve öğrencilerine yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ederek başarı dileğinde bulundu.


 

Bakmadan Geçme