İlk tekne 800 kasa hamsi ile limana geldi

Büyük balıkçı teknelerinden ilki ağları hamsi dolu olarak Amasra ilçesi Tarlaağzı Balıkçı barınağına dönerken diğerleri açıkta bekliyor...

Bartın'ın Amasra açıklarında avlanan balıkçı teknelerinden 2 tanesi akşam kasalar dolusu hamsi hamsi ile Tarlaağzı limanına dönerken yaklaşık 30 tekne açıkta bekliyor.

Türkiye’nin çeşitli illerden gelerek Amasra açıklarında avlanan balıkçı teknelerinden bir kaçı, tonlarca yerli hamsi Tarlaağzı balıkçı barınağına döndü. Teknedeki hamsiler kıyıda bekleyen kamyonlara yüklenerek İstanbul başta olmak üzere çevre illere sevk ediliyor.

TÜRKİYE’NİN HER YERİNE HAMSİ SEVK EDİLİYOR

Arıcıoğlu 2 isimli teknenin sahibi Balıkçı Osman, Bartın Olay’a açıklamalarda bulunarak şunları söyledi;

“Hamsi avı daha yeni başladı ama bu sene hamsi çok olacağını umut ediyoruz. 750-800 kasa hamsi ile limana geldik. Beklentimizin altında şu anda ve 30’dan fazla tekne açıkta bekliyor. Türkiye’nin ger yerinden tekneler şu anda buraya gelmekte. Hepsi ağı sardı ve sabaha kadar inşallah buradan balık çıkartarak Türkiye’ye hizmet edeceğiz. Bu hamsileri Adana, Bursa, İzmir, Ankara, İstanbul, Kayseri, Konya ve diğer illere gönderiyoruz” dedi.

Balıkçı teknelerinin limana geldiğini gören vatandaşlar hamsi almak için, poşet ve kovalarla sıraya girdi.

Bakmadan Geçme