Köyler Susuzluktan Kırılıyor!

7 köyde yaklaşık bir aydır susuzluk yaşanıyor.

Bartın’ın Kozcağız beldesine bağlı 7 köyde vatandaşlar bir aydır susuzluk yaşandığını belirterek soruna çözüm bulunmasını bekliyor. Pandemi sürecinde yaşanan susuzluk, temizlik ve hijyen konusunda vatandaşları oldukça zor durumda bırakıyor. 
Kozcağız’a bağlı Dırazlar, Bedil, Karacaoğlu, Şabankadı, Sülek, Uluköy ve Ellibaş köylerinin suyunun basıldığı Kozcağız sanayi sitesi altında bulunan sondaj kuyularının kuruduğu belirtildi. Kuyularda su kalmadığı için köylere su basılamıyor. Yaklaşık bir aydır susuzluk yaşayan köylüler bu soruna çözüm bulunmasını istiyor. Köylerde bulunan su kuyularının ve çeşmelerin de kuruduğu ve imkanı olanların tankerlerle su taşıdığı öğrenildi. Tankerle getirilen suyla ancak çamaşır, bulaşık yıkandığını, içme suyunu ise satın aldıklarını belirten köylüler, çeşmelerden bidonlarla su taşıyor.
 Alınan bilgilere göre, Bartın İl Özel İdaresi tarafından aynı bölgede yeni bir sondaj yapılacağı öğrenildi. Artık dayanacak güçlerinin kalmadığını belirten köylüler, bir an evvel su sorunun çözülmesini bekliyor.

Bakmadan Geçme