Köylüler yetkililere selendi

Devlet'ten sadece yerleşim alanı istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz.

Bartın’ın Kozcağız beldesinde devam eden baraj inşaatı sahasında kamulaştırma nedeniyle kendilerine yer gösterilmesini isteyen Şarköy Boağaz mahallesi sakinleri seslerini duyurmaya çalışıyor.
"MAĞDURUZ"
Cep telefonu ile kaydedilen görüntülerde yetkililere seslenen kadınlar şöyle konuştu;
“Devlet’ten sadece yerleşim alanı istiyoruz. Başka bir şey istemiyoruz. Amacımız yolu engellemek değil. Tabi ki yol geçecek ama bizim köylümüz cahil, kimden ne istediğini bilmiyor. Bir adam çıkıyor geliyor toplantı yapıyor. Biz onlardan yerleşim alanı istiyoruz. Ama bundan başkanımızın haberi yok. Bizim kim geldiyse hakkınızı kaybettiniz dedi. Biz bir yere imza atmadık, paramızı almadık, bizim sıkıntımız yerleşim yeri, devletin kurallarını çiğnemiyoruz, devlete karşı değiliz. Biz baraj mağduruyuz. Bize bilgi veren yok. Devlet bizim yerleşim yerlerimizi kamulaştırıyor. Devlet Bize yerleşim yeri, vermiyor. Arsalarımız her zaman açık devlete,  yeter ki bize yerleşim yeri versin.
Mağdur durumdayız. Huzurumuz da kalmadı, sağlığımızda kalmadı. Çoğu insanlarımız hasta buraya gelemiyor. Biz recep Tayyip Erdoğandan yardım bekliyoruz, inşallah bize bir hak tanır"


 

Bakmadan Geçme