Kozcağız'da 400 Kişiye İstihdam Sağlanacak

Başkan Karaman ve Yatırımcı Firma Yetkilileri Fabrika Arazisinde İncelemelerde Bulundu...

Bartın’ın Kozcağız Beldesinde tekstil üzerine yatırım yapacak firma yetkilileri Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman’la birlikte fabrika kurulması planlanan arazide incelemelerde bulundular. Başkan Karaman Kozcağız bölgesinde hazine arazisi tespiti yaparak yatırımcı firmaya yer gösterdiklerini ifade ederken muhalif partilerin “Kozcağız eriyor” söylemlerine de sert yanıt verdi.
Bartın’ın Kozcağız Beldesinde tekstil üzerine yatırım yapmak isteyen ve arazi arayışı içerisine giren firma yetkilileri Belediye Başkanı Mustafa Karaman’la birlikte hazineye ait arazide incelemelerde bulundular.
Kozcağız Beldesinde yatırım yaparak 400 kişiye istihdam sağlayacak olan firma yetkilileri Başkan Karaman’ın arazi konusunda kendilerine yardımcı olduğunu kaydederek Başkan Karaman’a ilgi ve alakasından dolayı teşekkür ettiler.
BAŞKAN 3-4 AYDIR ARAŞTIRIYOR
Yatırım yapmak isteyen firma yetkilisi yaptığı açıklamda, "Elif tekstil olarak Kumluca’da faaliyet gösteriyoruz. 220 kadar personelimiz var. Yer tahsisi konusunda Belediye Başkanı Mustafa Karaman’dan yardım istedik, oda 3-4 aydır araştırma yapıyordu ve bu yeri gösterdi. Eğer hayırlısı ise burası tahsis edilirse 400 kişi daha istihdam edeceğiz. Kozcağız’ı tercih etmemizin sebebine gelince, bize gelen personelin yüzde 80’i Kozcağız’dan geliyor ve hergün 2 servisimiz geliyor. Bu yüzden bizim için daha avantajlı olduğu için Kozcağız’a tercih ediyoruz" dedi.

Karaman yer tespiti için mekik dokudu
Daha önce Kumluca bölgesinde kurduğu fabrika ile yaklaşık 200 kişiye istihdam sağlayan Elif Tekstil firması Kozcağız bölgesinde de fabrika kurmak için çalışmalara başladı. Kozcağız  Belediye Başkanı Mustafa Karaman’la temasa geçen yatırımcı firma sahiplerinin talebi üzerine harekete geçen Başkan Karaman belde merkezine en yakın konumdaki hazine arazilerinin tespiti için ilgili kurumlar arasında mekik dokuyarak, görüş alışverişlerinde bulundu.
Arazide incelemeler yapıldı
Başkan Karaman’ın girişimleriyle Kozcağız merkezine yakın bir noktada fabrika yapımına uygun hazine arazisi tespit edildi.  Bunun üzerine Başkan Karaman ve yatırımcı firma yetkilileri arazi üzerinde incelemelerde bulundular. Kozcağız bölgesinde 400 kişiye istihdam sağlayacak olan fabrikanın özellikle Kozcağız gençlerine istihdam olanağı sağlaması bekleniyor.
Karaman: “Fabrika 400 kişiye istihdam sağlayacak”
Arazi incelemeleri sonrasında Bartın Televizyonu’na açıklamalarda bulunan Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, “Kozcağız’da belediye sınırları içerisinde hazine arazisi mevcut değil. Belediyemizin de yeri yok. Yatırımcılarımızı Kozcağız’a çekmek benim de en büyük arzum. Uzun süredir yer arayışımız devam ediyordu. Kumluca’da faaliyet gösteren Elif Tekstil firmasının yetkilileri Kozcağız bölgesinde de bir fabrika kurmak istediklerini bize ilettiler. Memnuniyetle karşıladığımız bu talebin ardından ilgili kurumlarla bizzat temasa geçerek yer tespitinde bulunduk. Kozcağız-Çaycuma karayolu üzerinde yer alan ana yol üzerinde bir arazi tespit ettik ve bugün bu araziyi yatırımcı arkadaşlarımıza gösterdik. Yatırımcı firmamız güvenilir ve Kumluca’da faaliyet gösteren bir firma. Kozcağızlı gençlerimizde o fabrikada çalışıyorlar ve hem firmadan hem de şartlardan oldukça memnunlar. Söz konusu firmanın ikinci yatırımı Kozcağız’da gerçekleşecek ve beldemizde yaklaşık 400 kişiye istihdam sağlanmış olacak. Firma yetkilileri ve ilgili kurumlarımızla temasımız devam edecek. Yatırımcı firma yetkililerinin her ihtiyacında da yanlarında olacağız. Kozcağız için hayırlı olsun.” dedi.
“Konuşmak kolay ve basit”
Yatırımı bilmeyenlerin konuşmalarına cevap bile vermek istemiyorum. Çünkü yatırımcı elektrik, SSK gibi ödemelerinde kolaylık olduğu için genelde Organize Sanayi Bölgelerini tercih eder. Aynı zamanda Organize Sanayi Bölgelerinin alt yapısı ve diğer imkanları hazırdır. Bunun dışında sanayi bölgesinin dışında da yatırım yapmak isteyen yatırımcılarımız olabiliyor. Kozcağız Belediyesinin 5 dönüm yeri olup da yatırımcıya vermediğini iddia edecek siyasetçi olamaz. Tabi konuşmak kolay ve basit. Ben imalatçı ve üreticiyim. 1971 yılında Kozcağız’da tarım makineleri üretmeye başladım. 50 yıl önce ben sanayicilikte birinci adımı atmış bir insanım. Sanayiciliğin benim kadar değerini bilecek Kozcağız’da başka hiç kimse olamaz. Konuşmak gayet basit. Adamın birisi, “Eriyen Kozcağız değil büyüyen Kozcağız” yazmış. Adama sormazlar mı Kozcağız gibi bir beldede 7-8 yıl içinde 760 tane daire yapıldı ve satıldı. İllerin dışında ilçelerde böyle rakamlar yok. Kozcağız eriyor mu? Büyüyor mu? İşte rakamlar ortada. Konuşulanların hepsi boş laf. Ben işin içinden gelen birisiyim. Kozcağız sevdalısıyım ve Kozcağız’a kendini adamış biriyim. Belediye Başkanlığı görevim olmasaydı yurt dışında ihracat firmalarıyla yarışacaktım. Pişman mıyım? Asla pişman değilim ve aşkla, sevgiyle Kozcağız’a hizmet etmeye talibim.” dedi.


 

Bakmadan Geçme