Kozcağız'da doğalgaz oturumu

Akmercan Enerji Grubu Genel Müdürü, Bölge Müdürü ve Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Mustafa Karaman'ı ziyaret ederek doğalgaz projesinin detaylarını konuştular.

Akmercan Enerji Grubu Genel Müdürü Yunus Kesgin, beraberinde bölge Müdürü Bekir Selçuk ile birlikte Kozcağız’a gelerek Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Milletvekili Yılmaz Tunç ve İl Genel Meclis üyesi adayı Giray Gülsoy ile doğalgaz yatırımını değerlendirdiler.
Akmercan Genel Müdürü Yunus Kesgin Kozcağız’a yapılacak olan doğalgaz yatırımı ile ilgili yaptığı açıklamada Kozcağız’da 7 bin abone potansiyeli olduğunu belirterek şunları söyledi; 
“Kozcağız’ın bir doğalgaz talebi oldu ve bununla ilgili bir çalışma yaptık. Kozcağız’da imarlı cadde ve sokakların uzunluğu 60 kilometre.  Bugünkü fiyatlarla 20 milyonluk bir yatırım gerektiriyor. İşyerleri ile birlikte toplam 7 bin abone potansiyeli var. Dolayısıyla 7 bin abone potansiyeline karşılık yapılacak yatırım EPDK tarafından ekonomik ve fiziksel şartlar doğrultusunda bir değerlendirmeye tabi tutulacak. Enerji Piyasasının değerlendirmesi sonrasında bu kararın akabinde 2019 yılında avam proje çalışmaları yapılacak ve İnşallah 2020 yılında bunların hepsi gerçekleştiğinde yatırım yapmayı planlıyoruz. Bu aşamada Milletvekilimiz Yılmaz Tunç’un de desteğini bekliyoruz” dedi.
DOĞALGAZ İLE KOZCAĞIZ DAHA YAŞANABİLİR OLACAK
Kozcağız’ın hem Bartın’a ve hem de doğalgaz ana hattına çok yakın olduğunu belirten Yılmaz Tunç, şunları söyledi;
“Abone sayısı itibari ile 7 bin önemli bir rakam ve arazi de düz bir arazi. Belediye başkanımız da bu konuda çok istekli ve kazı izinleri noktasında bir sıkıntı olmaz. Kazıdan sonrasını süratle kapatabilecek bir gücümüz de var. Kozcağız halkını temiz bir yakıta bir an önce kavuşturmak istiyoruz. Bu güzel çalışma için sizlere teşekkür ediyorum. Kozcağız’a trilyonluk yatırımlar yaptık, barajlar, cadde düzenlemeleri, hastane, stadyum ve arıtma tesisi gibi. Kozcağız Bartın duble yol ihalesi yapıldı, firmadan kaynaklanan sebeple başlayamadık ama en kısa zamanda başlayacağız. Doğalgaza da kavuşursak çok daha yaşanabilir hale gelecek”
Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Kozcağız’a Doğalgazın bir an önce gelmesi için ne gerekiyorsa yaptıklarını belirterek ziyaretlerinden dolayı Akmercan Genel Müdürü Sinan Kesgin’e, bölge Müdürü Bekir Selçuk ve beraberindekilere teşekkür ederek duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

 
 

Bakmadan Geçme