Muhteşem manzara eşliğinde karda safari

Bartın'ın Ulus ilçesinde yarım metreyi bulan karda muhteşem manzara eşliğinde safari yapmak istiyorsanız bu görüntüleri izleyin....

Kar kalınlığı yarım metreye ulaştı

Bartın’da yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı dolayısıyla 12 köy yolu ulaşıma kapandı. Ulus İlçesi’nde kar kalınlığı 50 santime ulaşırken İl Özel İdaresi’ne bağlı ekiplerde yol açma çalışmaları gerçekleştirdi. Kar yağışının bugünde etkili olması bekleniyor.

Kar yağışı Bartın’da etkisi yüksek kesimlerde gösterdi. Şehir merkezinde pek fazla etkili olmasa da özellikle Ulus İlçesi’ne bağlı yüksek kesimlerde 12 köy yolu kar yağışından dolayı ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresine bağlı ekipler köy yolarının ulaşıma açılabilmesi için dün zaman zaman yol açma çalışmaları gerçekleştirdi. Ulus’ta köylerde kar kalınlığı 50 santime ulaştı.

KAR KALINLIĞI YARIM METREYİ BULDU

Ulus İlçesi’ne bağlı Gökpınar Köyü Muhtarı Halil Kara,  Ulus’ta kar yağışından en çok yüksek kesimlerde yer alan dağ köylerinin etkilendiğini söyledi. Bu yağışın yılın ikinci karı olduğunu ifade eden Kara, kar kalınlığının dün itibariyle 50 santim olduğunu kar yağışının devam etmesi durumda bunun daha da artabileceğini söyledi.

KAR YAĞIŞININ BUGÜN DE DEVAM ETMESİ BEKLENİYOR

İl Özel İdaresi ekiplerine teşekkür eden Kara, “Buna rağmen İl Özel İdaremiz ekiplerine teşekkür ediyoruz.  Kapanan köy yollarımız mevcut ama sürekli yol açma çalışmaları gerçekleştiriyorlar” dedi.  Kar yağışının bugün de devam etmesi bekleniyor.

Tam bir görsel şölen

Kar yağışı köy yollarının kapanmasına ve köylerdeki vatandaşları çetin kış şartlarıyla karşı karşıya bıraksa da doğaseverler için tam bir görsel şölende oluşturdu. Özellikle ormanlarıyla büyük bir doğal güzelliğe sahip olan  Ulus, üzerine örten bembeyaz örtüyle ve bu manzarasıyla doğa sevenleri kendisine hayran bırakıyor. Orman ve suyun kardeş olduğu ilçede kar yağışla birlikte turistler ve fotoğrafçılar için adeta kartpostallık görüntüler bulunuyor. 

Bakmadan Geçme