Normalleşme yolunda yeni kararlar açıklandı

Kontrol noktaları ile ilgili kritik karar, işte detaylar

Bartın Valiliği İl Hıfzıssıhha meclisi tarafından normalleşme yolunda alınan yeni kararları duyurdu.

Meslek sahibi 65 yaş ve üstüne izin çıktı
Sokağa çıkma kısıtlaması getirilen 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımız arasındaki işletme sahibi, esnaf, tüccar, sanayici, serbest meslek sahipleri ile çalışanlardan durumlarını aktif sigortalılıklarını gösteren SGK hizmet belgesi, vergi kaydı, şirket yetki belgesi, oda ve birlik kimliğinden biriyle belgeleyenlerin sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuldu.

18 yaş ve üstüne izin çıktı

İlimiz genelinde sokağa çıkma kısıtlaması getirilen gençlerimizden 31.12.2002 tarihinden önce doğmuş olanlar (18-20 yaş arasındaki gençler) için sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı.

İlimiz genelinde sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olan çocuklarımız ve gençlerimizin ihtiyaca göre bakıcı, aile büyüklerine, kreş veya gündüz bakım evlerine gidebilmesi, veli/vasilerinin nezaretinde yolculuk yapabilmesine izin verildi.

Dışarı çıkma izin günleri

65 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımız için, 31.05.2020 Pazar günü 14.00-20.00 saatleri arasında; 0-18 yaş aralığındaki çocuklarımız ve gençlerimiz için, 03.06.2020 Çarşamba ve 05.06.2020 Cuma günü 14.00-20.00 saatleri arasında, yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilecekler.

Müze ve kütüphaneler açılıyor

Belediyeler dâhil olmak üzere Kamu Kurum ve Kuruluşlarına ait Müze ve Kütüphaneler 01.06.2020 tarihinden itibaren açılacak.

Kontrol noktalarında sağlık kontrolü kaldırıldı
Bartın girişlerinde 3 kontrol noktasında sağlık kontrolü uygulaması kaldırıldı.
İlimize karayolu ile ulaşımın sağlandığı Zonguldak – Bartın, Karabük - Bartın, Cide- Bartın yol güzergâhı üzerinde üç sabit kontrol noktasında toplu taşıma ve münferit araçlarla ilimize gelen tüm vatandaşlarımızın İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince sağlık kontrollerinin yapılarak sağlık sorunu olduğu düşünülen kişilerin ilgili sağlık kuruluşlarına sevkinin yapılması kararı kaldırıldı.

Bartın'a İl dışından gelenler için yurt karantinası daha önce kaldırılmıştı. 

Bakmadan Geçme