Okulda skandal görüntüler

Öğrenci ve veliler tepki gösterdi...

Öğrencilerin okulda bıraktığı eşyalar yönetim tarafından merdivenlere, koridorlara ve bahçeye atıldı.
İhbar hattımıza gelen tepki çeken görüntüler Bartın Güzel Sanatlar Lisesinden.
Edinilen bilgilere göre, öğrencilerin sınıfta bıraktığı resim dosyası, boya ve müzik aletleri gibi eşyalar okul yönetimi tarafından koridorlara, merdivenlere ve bahçeye savruldu.
Bu durumu gören öğrenciler büyük şok yaşarken bu yapılan muameleye tepki gösterdiler. 
Bu duruma tepki gösteren öğrenciler, "bütün eşyalarımız, müzik enstrümanlarımız, resim dosyaları  merdivenden asağı yerlere ve bahçeye atıldı. Ailelerimizin maddi sıkıntılar çekerek aldığı eşyaların bu şekilde yerlere savrulmasını anlamak mümkün değil, böyle bir uygulama kabul edilemez diyerek gereğinin yapılmasını istediler.

OKUL MÜDÜRÜNDEN AÇIKLAMA GELDİ

Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Mehmet Coşan, instagram hesabımıza gönderdiği mesajda bunun bütün okulların sorunu olduğunu belirterek, "Öğrenciler bütün eşyalarını okulda sınıflarda ve uygun olmayan yerlerde bırakıyorlar. Eve çanta, kitap, defter ve malzeme gitmediği için de ders çalışmıyorlar ve de başarısız oluyorlar. Bir de sınıflarda sıraların gözünde ve üzerinde kitap defter ve her türlü malzeme olunca sınıflarda temizlik de yapılamıyor. Biz de tüm uyarılara rağmen, atılacağını defalarca söylememize rağmen tüm uyarılara inatla sınıfta eşya bırakan öğrencilerin eşyalarını sınıftan toplatıp müsait bir yerde muhafaza ettik.
Velilere düşen öğrencilerini sorgulayıp neden ders meteryallerini eve getirip ders çalışmadıkları, bu yüzden başarısız oldukları konusunu irdekemeleri gerekir." dedi.
Okul müdürünün müsait bir yerde muhafaza ettik dediği eşyalar koridorlara, merdivenlere ve bahçede yerlere atılması isyan ettirdi.

 

Bakmadan Geçme