Posta kutumuza gelen ilginç mail

İki arkadaş Kozcağız'da yaşadıkları olayı tüm ayrıntıları ile anlattı

Arkadaşı ile Bartın’a gezmeye gelen iki arkadaş, yaşadıkları hadiseyi mail yolu ile Bartın Olay’a anlattı.
Haber sitemizin mail adresine mesaj gönderen bir vatandaş Kozcağız’da başından geçen bir olayı tüm ayrıntılarına kadar anlatarak duygularını paylaştı.
İşte mailimize gelen mesaj:
“Arkadaşımla gezmek amacıyla ilk defa geldiğimiz Bartın'da yaşamış olduğumuz çok değerli bir olayı sizlerle paylaşmak isterim.
20 Eylül pazar günü, saat 04:30 sularında, Bartın merkezden Kozcağız'a giderken yaralı bir köpek yavrusunun yol üzerinde yattığını fark ettik. Bunun üzerine hızlıca yaşayıp yaşamadığını kontrol etmek için yanına gittik. İlk anda baygın olsa da sonradan yaşam belirtisi vermeye başladı, biz de hızlıca elimizden gelenleri yapmaya çalıştık. 10 dakika kadar ufak müdahalelerle yavruyu kendisine getirdik, ardından arabamıza alarak veteriner aramaya başladık. Ama pazar günü ve gece saatleri oluşundan dolayı bize destek olacak birisini bulamadık. Son çare yavruyu yanımızda götürmeye karar verdik ve kaldığımız yerde gece boyu başında sabahladık. 2-3 saat sürse de bizim için zor geçen bir gece oldu. Sabahın ilk saatleri ile tekrardan veteriner aramaya başladık ama ne yazık ki halen birisini bulamamıştık. Tüm aramalar sonucunda en son bize destek olabileceğini düşünerek itfaiyeyi aramaya karar verdik
İşte tüm bu kötü sürecin güzelleştiği an buydu...
Çok şanslıydık ki karşımıza duyarlı ve pozitif bir abimiz çıktı. Yaşadığımız durumu hızlıca anlattık. Oda bulunduğumuz yere hemen belediyenin Hayvan Barınağında çalışan Kasım abiyi yönlendirdi. 10 dakika içinde bulunduğumuz yere geldi. Yavrumuzu ona gösterdik. Kasım abide bize bu süreçle ilgili belediyenin veteriner ve barınma desteğini sağlayabileceğini söyledi. Hemen yavruyu bizden alarak bakımını yapmak için belediyenin çalıştığı veteriner arkadaşlara götürmeye gitti. Biz aynı gün İstanbul'a dönecektik ama yavrunun durumu hakkında güncel bilgi almak istiyorduk. Sağ olsun bu konuda en başından beri bize destek olan güler yüzlü insan Kasım abi bizi çok rahatlattı. Veteriner kontrolleri sonrasında yavrunun vücudunda parazitler olduğunu öğrendik bu yüzden direnç düşüklüğü olduğunu ama hızlıca iğneli tedavilere başlandığını söyledi. Arka ayaklarında durma sorunu yaşıyordu. 2 günün sonunda ayağa da kalktığını ve durumunun genel olarak iyiye gittiğini söyleyince çok mutlu olduk.
Bartın'ın doğal güzelliklerinin yanı sıra, güzel kalplere sahip insanlarla tanışmış olduğumuz için çok mutluyuz. Aynı zamanda gelecek ve günümüz adına böyle duyarlı insanların olduğunu bilmek fazlasıyla sevindirici.
Ne yazık ki böyle güzel hikâyeleri çok az yaşar olduk. Bu sebeple sizlerle bu yaşamış olduğumuz süreci paylaşmak istedim. Bunu bize yaşatan Kozcağız İtfaiye Amirliğine, Kasım Abiye, Kozcağız Hayvan Barınağına, bu güzel destek mekanizmasını oluşturan Kozcağız Belediyesine ve Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa KARAMAN'a çok teşekkür ederiz.
Daha güzel günlerde tekrar görüşmek üzere...
Cavit ELLİALTI & Hilmi DÖNMEZ”


 

Posta kutumuza gelen ilginç mail
Posta kutumuza gelen ilginç mail
Posta kutumuza gelen ilginç mail

Bakmadan Geçme