Projeler ve sorunlar masaya yatırıldı

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası'nda Meslek Komiteleri toplantıları devam ediyor.

Toplantılarda meslek gruplarının yaşadıkları sorunlar görüşülürken bu sorunların ivedilikle çözüme kavuşturulması hedefleniyor ve  yapılacak proje çalışmalarına da yön veriyor. 

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık  meslek komiteleri temsilcileri bir araya geldi.

Bu toplantılar sektörlerin sesi oluyor

Bartın TSO Başkanı Halil Balık meslek komiteleri toplantılarına yönelik açıklamasında, “İlimizin ve üyelerimizin yararına olan faaliyetlerde bulunurken yine üyelerimizin sorunlarına yönelik çözüm odaklı çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz. Bartın TSO yönetimi olarak her türlü fikre ve projeye açığız. Bartın’da ekonomik gelişmeler sağlanması, istihdamın ve ihracatın artırılması, üyelerimizin ihtiyaçlarına en hızlı şekilde yanıt verecek çalışmaları sağlamak adına gerçekleştirdiğimiz toplantılar son derece verimli geçiyor. Bu noktada meslek komitelerimize ve üyelerimize teşekkür ediyoruz. Bilinmesini isteriz ki bu toplantılar sektörlerin sesi oluyor. Bu ses şehrimiz ve üyelerimiz için yapılacak çalışmalara da yön veriyor.” dedi.

Projemizi hazırladık ve BAKKA’ya sunduk

Başkan Balık konuşmasının devamında oda çalışmaları ve projeleri hakkında da bilgiler vererek, “Kano ile ilgili projemiz vardı. Bartın Irmağında hem turistik hem de eğitim amaçlı bir kano projesi oluşturduk. Türkiye Kano Federasyonu yetkilileri de ilimizde incelemelerde bulunup projeye olumlu baktı. Bartın Irmağı kano sporu ve eğitimleri için çok uygun bulundu. Bununla ilgili projemizi hazırladık ve BAKKA’ya sunduk. Eğer bu proje kabul edilirse iştirakçi olarak Bartın Belediyesi var. Halil Yaz’ın geçmişte yaptığı duşlar, depolar var onları kullanacağız. Sökülür takılabilir plastik rıhtımlar olacak. Bir adet zodyak ve römork var. Tabi bu işin için Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Bartın Üniversitesi gibi iştirakçileri var. İnşallah bu projemiz geçer ve Bartın Irmağında bir turizm hareketliliği başlatmış oluruz.” dedi.

Organize genişleyecek

Organize Sanayi Bölgesindeki arıtma ve genişleme alanına yönelik gelişmeler hakkında da bilgiler veren Başkan Balık, “Organize arıtma projesi yaptı. Alt yapıda projenin bedeli 3 milyon 300 bin TL civarında. 2,5 milyon TL’si BAKKA’dan gelecek. Arıtma büyütülüyor ve Organize Sanayi Bölgesinin arıtma sorunu çözülüyor. Organizenin genişleme alanının kamulaştırılmasıyla ilgili köy tüzel kişiliğinin 72 dönümlük bir yeri var. 1 yıldan bu yana bizi sıkıntıya soktu. Hem Bakanlıktan kanun gereği kredi alamıyoruz hem de yatırımcı yüzde 60 hibe desteğinden faydalanamıyor. Birde bu arsanın satışında bir sıkıntı çıktı. Geçtiğimiz hafta Sn. Valimiz Ankara’ya gittiğinde konuyu ilgili Bakanlıkla görüştü. Sonuç olarak arsa İl Özel İdare tarafından organize adına alınacak. Bedeli de 3 milyon TL. 750 bin TL peşin verilecek ve geri kalanı da 750 bin TL’lik taksitlerle 3 yılda ödenecek.” dedi.

Nöbetçi noter ve araba pazarı gündemde

Başkan Balık noterlerin hafta sonu çalışması ve Bartın’da hafta sonları araba pazarı kurulmasına yönelikte çalışmalarda bulunacaklarını söyleyip, “Arkadaşlarımızdan bazıları Zonguldak ve Karabük’te hafta sonları çalıştığını ancak Bartın’da bu şekilde bir hizmet olmadığını dile getirdiler. Bu konuyla ilgili bir çalışmamız olabilir. En azından hafta sonları araç satışları için noterlerimiz birkaç saatliğine açık olabilir mi? Bu konuda görüşeceğiz. Yine araç satışına ilişkin araba pazarı kurulabilir mi? Merkezde bir nokta olması da önemli. Bunu değerlendireceğiz.” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme