Sayalar Evlerde Üretilecek

İstihdam ve gelir sağlayacak bir proje daha

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası’nın başvuru sahibi, Kozcağız Belediyesi’nin ortak olduğu “Sayayı Evlerde Üretiyoruz” isimli proje Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2020 Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Proje ile Covid-19 sürecinde değişen çalışma koşulları ve güvenlik önlemlerine alternatif bir çözüm olarak evden çalışma yöntemi sunulacak. Yöntem sayesinde Bartın’da önemli bir istihdam alanı olan sayacılık sektöründe üretim artışı ve hedef kitle olan genç işsizler, kadınlar ve bakıma muhtaç çocuğu olan ailelerin meslek edinecek ve hanelerinde gelir artışı sağlanacak. Böylelikle Bartın’daki göç kaynaklı sosyal sorunların, genç işsizliğin ve yoksulluğun azaltılması hedefleniyor. Proje kapsamında 60 haneye 60 makinde dağıtılacak

BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Bartın Valisi Sinan Güner, “Valilik bünyesinde kurulan proje birimleri ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKKA) proje geliştirme konusundaki gayretleri ile Bartın’da önemli mesafeler almamızı sağladı. Gerek ulusal ve gerekse uluslararası programlara yaptığımız başvurulardan verim almaya başladık. 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamda Bartın’dan sunduğumuz 3 adet projenin ikisinin geçmesi ürettiğimiz projelerin yalnızca nicelik değil nitelik açısında da aşama kat ettiğini bize gösterdi. 2020 Yılı SOGEP kapsamında Zonguldak, Karabük ve Bartın’dan toplamda geçen projelerinin yarısı Bartın’a ait. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi. 

Bakmadan Geçme