Tanıdık bir isim bakan yardımcısı oldu

İşte o atama kararı...

2011-2014 yılları arasında Bartın Cumhuriyet Başsavcısı olan Şaban Yılmaz Adalet Bakan yardımcılığına atandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan atama kararlarına göre Bartın’da görev yapan Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Adalet Bakan Yardımcılığı görevine atandı.
Adalet Bakan Yardımcılıkları görevlerine Şaban Yılmaz, Zekeriya Birkan ve Uğurhan Kuş atandı. Şaban Yılmaz, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü görevini yürütürken; Uğurhan Kuş ise Bursa Cumhuriyet Başsavcısıydı.
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Zekeriya Birkan, Şaban Yılmaz ve Uğurhan Kuş, Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atanmıştır. Kendilerine yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.
ŞABAN YILMAZ KİMDİR?
1970 yılında Rize'de doğan Şaban Yılmaz, 1993 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Cumhuriyet Savcısı ve Cumhuriyet Başsavcısı olarak çeşitli il ve ilçelerde ve görev yapan Yılmaz, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı ve Ceza ve Tevkif evleri Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Şaban Yılmaz, evli ve iki çocuk babası.



 

 

Bakmadan Geçme