Kontrol noktalarında bin 639 şahıs yakalandı

Bartın'da giriş ve çıkışlarda bulunan kontrol noktaları güvenliğimiz için hayati önem taşıyor.

Bartın’ın giriş ve çıkışındaki polis kontrol noktalarında 1150 şüpheli şahıs ve 489 yabancı uyruklu şahıs yakalandı.
Bartın’da ve ilçelerimizdeki giriş ve çıkış noktalarımızdaki kontrol ve denetleme noktalarında alınan tedbir ve kontrollerde ülkemiz için büyük sorun oluşturan yasadışı göç trafiğinin, ilimizden Karadeniz Bölgesine açılımı engellendi.
Bu çalışmalar kapsamında, Bartın ilimize giriş yapmaya çalışan çeşitli ülkelerin vatandaşlarından oluşan toplamda 489 yabancı uyruklu uygulama noktalarında yakalanarak Bartın’a girişi önlendi. Yakalanan bu yabancı uyruklu şahıslar diğer illerde bulunan toplama merkezlerine teslim edildi.
POLİS VE JANDARMANIN ORTAK ÇALIŞMASI
İlimiz ve ilçelerimizin giriş ve çıkışlarında oluşturulan 2 kontrol noktasında polisin ve jandarmanın ortaklaşa yaptıkları denetleme ve kontrol çalışmalarında; hırsızlık, gasp, cinayet, dolandırıcılık, sahtecilik, terör, uyuşturucu, cinsel istismar, cinsel saldırı, kayıp şahıslar olmak üzere, Asayiş, Terör, Kaçakçılık, Güvenlik ve Bilişim suçlarını da içeren toplamda 1.150 şüpheli şahıs yakalandı.
Yakalanan şüpheliler adli makamlara teslim edildi.
Uygulama noktalarında alınan önlemler ve yapılan çalışmalar kapsamında;
İlimizde Malvarlığına karşı işlenen suçlar da geçen yılla göre %40'lık bir düşüş sağlandı.  İlimizde Malvarlığına karşı işlenen suçlarda yani; Hırsızlık, Dolandırıcılık, Gasp, Kapkaç suçları büyük oranda azaldığı gözlendi.  
2019 yılında da ilimizde suç ve suçlulara yönelik polisin yapacağı çalışmalar kapsamında ilimizde suçları işlenmeden önüne geçerek Bartın'ı daha güvenli ve huzurlu bir şehir haline getirmek amaçlanıyor.
Her şey Bartın halkımızın güvenliği, huzuru ve mutluluğu için.


 
 

Bakmadan Geçme